fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

EIF:s damer mötte tufft motstånd i Borgå

Torsdag 17.5 åkte EIF:s fotbollsdamer till Borgå för att möta FCFJ. Tyvärr slutade mötet i andra raka förlusten för de grönvita, då hemmalaget var bättre med 3-1.

Inför matchen nåddes EIF-damerna av ett väldigt tråkigt besked, då det klarnade att Mimmi Björklund kommer att knäopereras och troligtvis missar resten av säsongen. Detta är redan den andra spelaren i laget vars säsong tyvärr slutar alltför tidigt, då även Ida Adamsson missar hela denna säsong p.g.a. en knäskada.

- Det är förstås en väldigt tråkig nyhet, både för Mimmi själv och för hela laget. Att både Mimmi och Ida är borta denna säsong innebär nog ett enormt avbräck för laget - duon gjorde under förra säsongen sammanlagt närmare 40 mål och spelar alltid med en härlig inställning och bidrar med väldigt mycket. Det är maximal otur och riktigt tråkigt att det gick såhär - allra mest för spelarna själva förstås, som båda verkligen brinner för att spela fotboll, säger EIF-tränaren Marco Werner.

Endast dåliga nyheter är det dock inte i EIF-lägret, då två nya spelare gjorde säsongsdebut i den senaste matchen. Det handlar om Kyllike Soomets, som spelat i EIF för några år sedan, och Saana Laine, som senast spelat i Honka.

- Kyllike och Saana är viktiga förstärkningar för vårt lag, och vi är väldigt glada över att de kommit med - speciellt i det kritiska läget vi nu befinner oss i. Båda är orädda spelare som verkligen jobbar för att vinna bollar och de kommer nog att bli en tillgång för oss bara de spelat några matcher och kommit igång ordentligt, säger Werner.

I den senaste matchen hade EIF-damerna dock inte mycket att säga till om. Futura var ett lag som bestod av unga, pigga, energiska spelare som var både snabba och fysiska, och deras seger var helt rättvis.

- Vi hängde inte riktigt med idag. Futura var först på bollarna och betydligt ettrigare än vi. Vi var för snälla, och lät dem spela för fritt. Ska vi vinna matcher på den här nivån måste vi nog bli betydligt tuffare i närkamperna och sätta mera press på motståndarna. Futura stressade oss mycket mera, och gav oss inte tid med bollen. Matchen spelades på naturgräs, vilket också betyder att det blir en större utmaning att få vårt vanliga spel att löpa då bollen inte rullar som vi är vana vid. Dessutom spelade många spelare på ovana positioner då vi varit tvungna att möblera om en hel del i laguppställningen, vilket också är en utmaning för samspelet. Dock kan man nog inte skylla förlusten på varken underlaget eller annorlunda uppställning, utan Futura var nog det bättre laget idag och förtjänade sina tre poäng.

SLutresultatet skrevs alltså 3-1 till hemmalaget, alla mål kom i den första halvleken. EIF:s målgörare var Rebecka Mannström, som vanligtvis håller till på mittfältet men denna gång gjorde en riktigt bra match i anfallet. I Borgå fanns en matchjury som utsåg bästa spelaren i båda lagen, och i EIF var det Jenny Sundblom som fick ta emot den utmärkelsen. EIF-damernas eget vandringspris till matchens lirare tilldelades denna gång Josefine Sundqvist.

EIF-damerna spelar sin nästa match på Centrumplan onsdag 23.5 kl. 20.00 - för motståndet står då Gnistan.

Truppen 17.5: Jenni Möller, Felicia Gröning, Jenny Sundblom, Emma Westerdahl, Josefine Sundqvist, Znar Ismaelsson, Ida Westerlund, Carmela Grönqvist, Noora Renström, Laura Tammi, Saana Laine, Kyllike Soomets, Rebecka Mannström, Jill Illman

Text Josefine Mannström
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon