fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

EIF:s damer obesegrade i damtrean

Tisdag 8.5 spelade EIF:s fotbollsdamer sin tredje match i div.3. Den tredje matchen innebar samtidigt den tredje trepoängaren , och i tabellen ligger laget för tillfället etta med maximala nio poäng så här långt. Den tredje segern satt dock hårt åt, då FC Espoo/2 bjöd på hårt motstånd. Matchen slutade 2-1 till de grönvita.

- Den här matchen var nog överlägset den tuffaste hittills, och vi fick verkligen slita för segern den här gången. FC Espoo-spelarna var starka och snabba och spelade en fysisk fotboll. Vi fick en ganska trög start på matchen och var sega i första halvlek. Vi var för passiva och stillastående och kom inte igång ordentligt. Eventuellt var vi lite bekväma efter de första två matcherna, där vi kommit ganska lätt undan, och blev nu lite överrumplade av att motståndet nu var så pass mycket tuffare, säger EIF-tränaren Marco Werner.

I första halvlek hade FC Espoo bättre kontroll över matchen. EIF hittade inte sin rytm i spelet, och det utnyttjade motståndarna.

- Vi låg fel i positioner och tappade markeringar. FC Espoo var hungrigare och först på de flesta bollarna, säger Werner. Vi var försiktiga och feltajmade och gjorde det onödigt lätt för motståndarna.

Inga mål sågs dock i den första halvleken, utan till pausvila gick man med ställningen 0-0.

Till andra halvlek var det ett helt annat EIF som stegade ut på Centrumplan. Laget spelade betydligt tuffare och visade mycket mera vilja än under den första trekvarten. EIF-damerna började få ett litet övertag på planen, men trots det var det ändå motståndarna som kom åt att näta först.

- Jag är stolt över hur vi ändrade både attityd och tempo efter pausen. Endast några minuter in i den andra halvleken tog motståndarna ledningen, men vi orkade fortsätta kämpa och visade att vi verkligen ville vinna den här matchen.

Efter motståndarnas ledningsmål valde Werner att göra några positionsbyten bland de egna spelarna, vilket visade sig vara ett väldigt lyckat drag. Rebecka Mannström kom upp i anfallet, och hon hann inte vara länge där innan hon kvitterade till 1-1. Inte långt därefter jobbade Mimmi Björklund åt sig bollen när motståndarnas målvakt hade problem med en svår hemåtpassning, varpå hon gjorde segermålet när hon rullade bollen i tomt mål.

- Mimmi jobbade verkligt bra idag, och det var väldigt roligt att hon fick utdelning för sitt slit. Överlag lyfte sig hela laget efter pausen, och jag är stolt över hur vi vände den här matchen. Att vinna är alltid roligt, men visst känns det ännu bättre efter att man verkligen har fått kämpa för de där tre poängen, säger den nöjda tränaren.

Matchens lirare blev denna gång Mimmi, som således fick med sig lagets vandringspris - dock endast för några dagar, eftersom laget spelar sin nästa match redan torsdag 10.5.

- Vi åker till Helsingfors för att möta HIFK/Stadin Mimmit. Det blir garanterat också en tuff match, speciellt eftersom vi tyvärr saknar flera spelare, men det är bara att gå in och ge järnet och så får man se hur långt det räcker, avslutar Werner.

Truppen 8.5: Jenni Möller, Josefine Sundqvist, Felicia Gröning, Jenny Sundblom, Ida Westerlund, Mimmi Björklund, Noora Renström, Znar Ismaelsson, Rebecka Mannström, Emma Westerdahl, Jill Illman, Carmela Grönqvist, Janina Broman, Desiree Lindholm, Josefin Ginlund, Vilja Bergholm

Text: Josefine Mannström

Bollförbundets resultatservice
Västra Nyland
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon