fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s damer tillbaka i vinnande spår

Onsdag 23.5 spelade EIF:s fotbollsdamer sin sjätte match för denna säsong. Efter en strålande inledning med segrar i de tre första matcherna hade de två senaste matcherna slutat poänglösa för de grönvita. En seger i onsdagens match var viktig för laget, och det grejade hemmaspelarna utan desto större bekymmer då de vann över gästande Gnistan med 4-0.

EIF-tränaren Marco Werner kommenterar matchen så här:

- Att ta tre poäng känns naturligtvis alltid skönt, och speciellt är det förstås viktigt att bryta en förlustsvit så snabbt som möjligt. Den här matchen började vi onödigt försiktigt - vi var passiva och låg fel i markeringarna. Vi bättrade dock på efterhand, och efter ca 20 minuter kom öppningsmålet då Janina Broman snyggt nickade in ett inlägg serverat av Carmela Grönqvist. Efter det lossnade det lite för vår del, och vi började jobba oss in i matchen.

Flera mål än Janinas sågs inte i den första halvleken, utan lagen gick till pausvila med resultatet 1-0. Till andra halvlek gjorde EIF några lyckade positionsbyten, vilket ytterligare fick fart på spelet.

- Jill Illman och Saana Laine bytte plats till den andra halvleken. Jill gjorde en väldigt stark halvlek som högerback, medan Saana har en spelstil som passar bättre på mittfältet där hon jobbade väldigt bra. I och med att vi saknar flera spelare som vanligtvis finns i öppningselvan och det dessutom varierar en del vilka spelare som är med från match till match, så tar det lite tid att hitta vilka kombinationer och positioner som passar bäst. Men överlag höjde sig alla spelare en nivå till den andra halvleken och spelade då med en helt annan inställning. Hela laget stod för en jämn och bra insats i den andra halvleken, säger Werner.

Ganska snabbt i den andra halvleken gjorde Jennifer Launokorpi EIF:s andra mål, och efter det blev det två mål av Rebecka Mannström. Under andra halvlek dominerade EIF klart matchbilden.

Matchen hade igen en fin inramning, med mycket publik på plats.

- Vi är väldigt glada över publikstödet vi får på hemmamatcherna, det piggar upp spelarna när det är mycket gäng på plats. Våra spelare från Nummela och Kimito har också sagt att det känns kiva att komma hit och spela när det är lite happening kring matcherna, och det är ju väldigt roligt att de trivs här. Överlag är vi mycket tacksamma över samarbetet vi har med NuPS och KSF, utan spelarna därifrån skulle vi ha alltför tunn trupp så vi är väldigt glada över att de vill vara med. Spelarna är duktiga på planen och smälter bra in i vårt gäng, det är jättekiva att ha dem med. I den här matchen deltog flera spelare som aldrig tidigare hade spelat med varandra, men ändå löpte samspelet fint och spelarna hittade varandra bra i den andra halvleken. Det är väl det som är charmen med lagidrott - det är lätt att jobba tillsammans när alla har samma mål, avslutar den nöjda tränaren.

I en något tudelad match stod laget som sagt för en jämn insats. Vandringspriset för bästa spelare gick denna gång till Janina Broman, som sin vana trogen kämpade fint och jobbade bra. Hennes 1-0  mål var dessutom väldigt viktigt för laget, som började spela betydligt mera avslappnat efter att de gått upp i ledning.

Förutom de tre viktiga poängen, så fick laget även andra goda nyheter under onsdagskvällen. Mimmi Björklund knäopererades på onsdagen, och det visade sig att hennes skada inte var så allvarlig som man först befarat. Troligtvis ser vi henne tillbaka på planen till höstomgången - och då antagligen målhungrigare än någonsin.

Sin nästa match spelar EIF-damerna fredag 1.6 på bortaplan mot Kasiysi/Hiki. Följande hemmamatch spelas 6.6.

Truppen 23.5: Jenni Möller, Felicia Gröning, Jenny Sundblom, Emma Westerdahl (C), Saana Laine, Noora Renström, Jill Illman, Janina Broman, Carmela Grönqvist, Jennifer Launokorpi, Rebecka Mannström, Kyllike Soomets, Znar Ismaelsson, Ella Heinonen, Josefin Ginlund, Ida Westerlund
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon