fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s damer vann höstens första hemmamatch

Augusti inleddes med hemmamatch för EIF:s fotbollsdamer, då JäPS/United besökte Ekenäs och Centrumplan onsdag 1.8 . Matchen blev en ganska ensidig historia, och hemmalaget tog en komfortabel seger med 5-0.

- Tre poäng är ju alltid skönt, säger lagets tränare Marco Werner. Nu när vi är inne på höstomgången har vi ju redan mött alla lagen en gång under säsongen, så nu är det lite lättare att veta vad som väntar inför matcherna.

Senast dessa två lag möttes vann EIF med 7-0, och även denna gång var de grönvita klart bättre med 5-0.

- Vi hade matchen under kontroll redan från början, och kom ganska snabbt till några halvbra målchanser. Det första målet kom då matchen var drygt tio minuter gammal - föga förvånande var det Rebecka Mannström som stod för den fullträffen.

Flera mål sågs inte i den första halvleken, även om det nog fanns lägen. I den här matchen var det dags för Mimmi Björklund att göra comeback efter sin knäskada, och som vanligt var det full fart när hon var inne på planen. Inte långt efter att hon blev inbytt jobbade hon till sig en straff, som lades upp av Noora Renström men tyvärr träffade ribban. Kort efter det fälldes Mimmi igen inne i boxen, men den gången uteblev visslingen. Således stod det 1-0 på resultattavlan när lagen gick till halvtidsvila, men i den andra halvleken lossnade det för EIF-damerna - och framför allt för redan nämnda skyttedrottningen Becka. Under våromgången gjorde Becka hat trick tre matcher i rad. I höstens första match blev saldot ”bara” ett mål, men detta kompenserade hon genom att göra fyra mål i denna match istället - varav ett på straff. Förutom Beckas mål stod även Marie Börman för sin första fullträff för säsongen.

- Marie jobbade bra på sin vänsterkant och rörde sig bra in i banan, vilket skapade lägen för backen Felicia Gröning att ta sig upp längs kanten - jag är mycket nöjd med de löpningar de gjorde och de lägen de skapade. Även Znar Ismaelsson var pigg i denna match och jobbade bra på högerkanten. Mimmi var förstås taggad över att få spela igen, och med henne inne på planen händer det ofta mycket. Överlag är jag väldigt nöjd med hela lagets insats, alla skötte sin uppgift väl den här gången. I förra matchen föll försvaret lite för lågt ner och försatte sig själva i knepiga lägen, men i den här matchen jobbade vi bättre upp i rygg på motståndarna och mötte dem högre upp i banan och höll linjen bättre.

Precis som man kan utläsa ur slutresultatet, så hade tabelljumbon JäPS inte mycket att säga till om i den här matchen.

- Vi rörde oss bra idag, och fick spelet dit vi ville. JäPS skapade några halvfarliga kontringar, men annars var det inte ofta de hade bollen på offensiv planhalva. Vår målvakt Jenni Möller behövde inte jobba särskilt mycket denna match, men de få gånger hon behövde ingripa gjorde hon det stabilt och stod även för en riktigt snygg parad vid ett av de få avslut som motståndarna kom till.

- Inför matchen hade jag efterlyst mera rörelse utan boll, högre försvarslinje och att yttermittfältarna skulle våga utmana mera med boll istället för att bromsa och spela hemåt - allt detta levererade spelarna idag, så jag kan inte vara annat än nöjd.

Efter 13 spelade omgångar ligger EIF-damerna på andra plats i tabellen. Serien fortsätter onsdag 8.8, då HIFK/Stadin Mimmit kommer till Ekenäs. Senast dessa lag möttes dominerade EIF matchbilden och förde spelet, men ändå var det HIFK som vann med 2-1 - vi kan alltså förvänta oss revanschsugna grönvita fotbollsdamer på planen nästa vecka.

Truppen 1.8: Jenni Möller (MV), Emma Westerdahl (C), Josefine Sundqvist, Felicia Gröning, Jill Illman, Noora Renström, Victoria Sundblom, Znar Ismaelsson, Marie Börman, Rebecka Mannström, Janina Broman, Mimmi Björklund, Josefine Sjöblom, Ida Westerlund, Hanna Kultanen, Saana Laine, Desiree Lindholm, Patricia Raearo

Matchens lirare: Rebecka Mannström
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon