Fotbollssektionen

EIF:s damer vann över TPV

nyhet 2014 5 17a

EIF:s tog en övertygande seger över Tammerforslaget TPV. Matchen slutade 4 - 2 efter att man ledde vid halvtid med 2 - 1.

Fotbolls lördagen började med dammatchen mellan EIF och TPV, en match som ingår i damernas division II, zon B. Det var tur att det var en fin och varm dag, tur för TPV eftersom man av någon orsak infann sig först 25 minuter före matchstart. Därmed blev deras uppvärmning rätt så begränsad. Säkert en av orsakerna till att EIF kunde gå upp i en 2-0 ledning rätt så tidigt i matchen. Detta gjorde man genom att Anna Portin löpt ifrån försvaret och spelade bollen under Tinja Haikka, TPV:s målvakt, och därefter krutade Victoria Sundblom in följande mål som gick via en försvarare och ställde Haikka.

Om man uppåt kom till bra chanser så var man aningen mera darrigare i försvaret och efter slarv hamnade man fälla en motståndare och frispark från ca. 20 meter som resultat. Niina Houtari ställde sig bakom bollen och hade en kraftig slägga som gick spikrakt i målets sidonät.

Andra halvlek böljde lite fram och tillbaka med hemmalaget som skapade de farligaste chanserna. Efter många försök fick man till det, då genom en löpning av Portin ut på vänsterkant och därifrån ett lågt inlägg som Sofie Tuomela endast behövde lägga foten till.

Läget såg bra ut, men man började tappa endel på mittfältet och igen var TPV framme på en fast situation. Denna gång en hörna från höger som seglade fint in i boxen och där kunde en fri Katariina Henriksson enkelt nicka in bollen i mål. Fasta situationer har varit ett problem genom åren och det visar sig att man ännu inte fått bukt på det.

Josefin Jensén arbetade hårt matchen igenom på sin vänsterkant, men det skulle inte vara hennes dag. Hon fick inte till det vid sina frilägen, men en liten belöning skulle hon få för allt sitt slit. Det kom riktigt i slutet när hon skulle ta sig förbi en försvarare inne i straffområdet. Motståndaren var sen och bollen var redan förbi men Jensén fastnade i försvararens ben och det resulterade i en straff. Straffskytt för dagen var Portin och hon visste att Haikka flyttar på sig och lade bollen rätt så i mitten. Det var också det sista målet i den händelserika matchen.

Nästa match spelar man på centrumplan mot ACK på lördagen den 24.05.