fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s damer vann rysare mot HPS

Vårsäsongen närmar sig sitt slut för EIF:s fotbollsdamer. I tisdags (19.6) spelade man sin nästsista match för den här omgången , då man åkte till Helsingfors för att möta HPS/2. Matchen blev en målrik rysare, där EIF-damerna slutligen kammade hem segern med 4-3.

- Det blev en riktig nagelbitare den här gången, konstaterar tränaren Marco Werner efter matchen. Vi hade bra grepp om händelserna i början av matchen och gick ganska snabbt upp i en 2-0-ledning, men sedan blev det jämnt.

Det var EIF som var det dominerande laget på planen i första halvlek. Redan tidigt i matchen kom man till några bra lägen och hade också ett skott i ribban. Det första målet kom cirka 20 minuter in i första halvleken, då Rebecka Mannström gjorde sin första fullträff för denna kväll. Inte mycket senare gjorde Ria Karjalainen 2-0 för de grönvita. HPS jobbade sig dock tillbaka in i matchen, och precis före pausvilan lyckades de göra sitt första mål. Detta gav dem en nytändning, och efter pausvilan kom de tillbaka ut på planen som ett helt annat lag. Endast några minuter in i andra halvleken hade de kvitterat till 2-2.

- HPS spelade riktigt bra fotboll i den andra halvleken, säger Werner. De hade en snabb spelare på sin vänsterkant som många gånger vållade problem för vårt försvar, och när inläggen kom hade de flera spelare inne i boxen som var hungriga på att göra mål. De spelade uppoffrande och med mycket vilja.

Trots ny fart hos HPS så var det ändå EIF som gjorde följande mål. Domaren blåste frispark, och efter en kombination i samarbete med Noora Renström skickade Rebecka Mannström bollen i mål via försvarsmuren. Glädjen och lättnaden var då stor hos de grönvita, men dessvärre blev den väldigt kortvarig då HPS omedelbart kvitterade till 3-3 i nästa anfall.

- Det här var en match där ingen ville vika sig. Jag är stolt över hur vi fortsatte jobba trots att vi två gånger tappade ledningen. Lite frustrerat och stressat hann det bli i något skede, men i huvudsak fortsatte vi spela vårt eget spel och vägrade ge upp - och det gav resultat. Rebecka - som börjat komma igång ordentligt med målskyttet - hittade nätmaskorna ännu en gång, och gjorde därmed hat trick för andra matchen i rad. Det resultatet stod sig sedan matchen ut, och vi kunde därmed ta en väldigt viktig och skön seger. Med tanke på läget i tabellen var det väldigt viktigt med tre poäng för att fortsättningsvis hänga med i tätstriden, men den här segern var också mentalt viktig för laget då vi orkade hålla ut och vägrade ge upp och kunde kamma hem segern trots att vi blev ordentligt pressade och utmanade. Som sagt - jag är stolt, säger den nöjda tränaren.

Igen var det en stabil insats av hela det grönvita laget. Matchens lirare blev denna gång Ria Karjalainen, som sin vana trogen jobbade kopiöst över stora ytor. Även Noora Renström och Victoria Sundblom är pålitliga slitvargar som jobbade bra i 90 minuter, och som redan nämndes så stod också Rebecka Mannström igen för en stark prestation. Även mittbackarna Emma Westerdahl och Josefine Sundqvist stressade motståndarna och låg rätt i positionerna och läste spelet väl.

Nu återstår endast en match av denna omgång, och den går av stapeln på Centrumplan onsdag 27.6 kl. 20.00. För motståndet står då KOPSE, som för tillfället har spelat ihop ett poäng mera än EIF.

- Vi förväntar oss hårt motstånd och en tuff match. Med tanke på tabellen står det väldigt viktiga poäng på spel, och vi hoppas på en fin inramning för matchen med ett stort publikstöd, avslutar Werner.

Truppen 19.6: Jenni Möller, Emma Westerdahl (C), Josefine Sundqvist, Kyllike Soomets, Jill Illman, Noora Renström, Victoria Sundblom, Znar Ismaelsson, Marie Börman, Ria Karjalainen, Rebecka Mannström, Carmela Grönqvist, Josefine Sjöblom, Felicia Gröning, Ida Westerlund, Janina Broman, Jennifer Launokorpi

Text: Josefine Mannström
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon