Fotbollssektionen

Hård kamp mot Kasiysi/Hiki och målkontot öppnat

Säsongens hittills klart bästa match är klappad och klar. Det blev en bortaförlust med siffrorna 4 - 2 , men mersmaken bara växer. Nu lyckades EIF hålla bollen och initiativet i långa perioder och trots underläge 0-3 en god bit in på andra halvleken så kunde EIF äntligen öppna målkontot via 15-åriga framtidslöftet Sofie Lindgren.

Ett baklängesmål senare blev det frispark för de grönvita strax utanför motståndarnas målgård. Jill Illman och Felicia Gröning taktikerade ihop till ett snyggt utjämningsmål som Felicia satte bergsäkert.

Det här var trots förlusten ytterligare ett jättekliv framåt, på flera plan. Spelmässigt går laget framåt och spelarantalet är nu stabilt och allt mera samspelt. Emma Westerdahl var tillbaka som kapten och mittförsvarare, och det märktes. För att citera henne så ”nu ska vi inte försöka hålla nån nolla längre. Vi gör mål!”

Sofie Lindgren som varit frånvarade de två föregående matcherna pga. knäproblem hade nu fått godkänt av läkaren och kutade på för allt vad benen höll. Ida Westerlund är inte ännu i spelskick men torde göra come back inom två veckor. Alla övriga ör friska och nu har laget en jämn ström av ivriga B-, C-juniorer som fyller ut.

Juliana Drugge spelade med all heder hela matchen i EIF:s mål. De garvade rävarna Josefine Sjöblom och Desiree Lindholm spelar klokt och skapar stabilitet och trygghet. Av juniorerna spelade 14-åriga Astrid Johansson fullgoda 80 minuter i försvaret.