Fotbollssektionen

Inför damernas match mot HPS/2

Det har blivit dags för sista hemmamatchen för EIF:s fotbollsdamer för denna säsong. Ikväll, onsdag 26.9 , kommer HPS/2 på besök till Centrumplan. Matchen visslas igång kl. 20.00. Senast lagen möttes blev matchen en riktig nagelbitare, där EIF slutligen gick segrande ur kampen med siffrorna 4-3.

- Det var en riktigt, riktigt jämn och spännande match när vi möttes i våras. Vi hade övertaget i första halvlek och ledde med 2-0, men HPS lyckades reducera strax innan pausvilan och kvitterade genast i början av andra halvlek till 2-2. Vi lyckades efter en stund göra 3-2, men glädjen blev kortvarig och HPS svarade snabbt med att även de göra sitt tredje mål för kvällen. Slutet av matchen blev en riktig kamp - vi lyckades få in ett fjärde mål men det var jämnt och nervöst ända tills domaren blåste av matchen, minns EIF-tränaren Marco Werner.

Inom det grönvita lägret är man alltså förberedda på en tuff drabbning även i denna match. Sin senaste match spelade EIF för en vecka sedan, då man utklassade Team Vanpa med 7-0.
- Vår höst har varit ganska tung, och vi har haft svårt att få framför allt anfallsspelet att fungera. I senaste matchen tycker jag dock vi spelade riktigt bra fotboll, och vi kom till många fina lägen och ville verkligen göra mål. Jag är nöjd med hur alla spelare presterade i den matchen, och hoppas att vi kan ta med oss den spelglädjen till dagens match.

Truppen till dagens match är ganska långt densamma som i förra matchen. Mot Team Vanpa saknades viktiga Victoria Sundblom, men hon är med igen ikväll.
- Vi borde ha en stark trupp idag. Vissa matcher har vi haft problem då vi i princip helt och hållet saknat spelare som är bekväma på innermittfältet, men ikväll har vi fyra jämnstarka alternativ där. Naturligtvis är det alltid skönt med alternativ och att kunna anpassa uppställningen och positionerna efter vad som behövs.

EIF-damerna hoppas att även den tolfte spelaren, d.v.s. publiken, dyker upp ikväll och hejar fram laget till en sista hemmaplansseger för denna säsong - välkomna!