fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Inför damernas match mot Kasiysi/Hiki

Säsongen rullar vidare för EIF:s fotbollsdamer. Onsdag 5.9 möter man Kasiysi/Hiki på Centrumplan - avspark 20.00.

Läget inför matchen är inte helt optimalt i det grönvita lägret.
- Vi vet att det kommer att bli en riktigt tuff match, konstaterar EIF-tränaren Marco Werner. Kasiysi ligger i en ganska klar serieledning och vi vet att det är ett hårt lag vi möter. När vi möttes i våras dominerade vi matchen och tog en ganska klar seger, men vi vet att motståndarna då saknade många spelare. Den här gången är läget det motsatta - vi har en tunn trupp att jobba med och måste klara oss utan många spelare som var med i förra mötet.

EIF-damerna har haft en tung höst, då man både drabbats av skador och flera spelare dessutom lämnat laget då de flyttat bort p.g.a. studier.
- Vi har haft det kämpigt med spelarläget hela sommaren och hösten. Många spelare bor på andra orter och det är svårt att få ihop tillräckligt med gäng till träningarna. Under hösten har vi tappat Jenny Sundblom p.g.a skada och Rebecka Mannström p.g.a. studier i Sverige. Även Hanna Kultanen har återvänt till studierna i Sverige efter sommaren. Till den här matchen saknar vi dessutom Noora Renström, och Ria Karjalainen som spelade mycket bra i de matcher hon deltog i under våren har tyvärr inte heller kunnat spela med oss under hösten. Jennifer Launokorpi kommer inte heller att ses i den grönvita skjortan flera gånger under denna säsong, då hon p.g.a. farmavtalsregler inte längre kan spela med både EIF och hemmaföreningen KSF.

Läget inför matchen är alltså utmanande och EIF är tvungna att ställa upp med väldigt få avbytare.
- Det är förstås inte det utgångsläge vi önskat oss. Tempot i matchen kommer säkert att vara högt, och eftersom vi tränat ganska dåligt kan det bli tufft för oss att hänga med i 90 minuter. Men naturligtvis försöker vi vårt bästa och går in för att plocka poäng - redan ett kryss skulle vara skönt att få med sig från denna match.

Laget hoppas naturligtvis på mycket publikstöd - inträdet är fritt och kaffet är varmt. Välkomna med!
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon