Fotbollssektionen

Jämnt i seriefinalen

Det var de två bästa lagen som möttes när ungefär halva serien är spelad, därav en liten seriefinal. Matchen spelades på Österby sportplan och det hade inverkan på spelet, en match som slutade 2-2 (1-1).

Det var första matchen hemma som spelades på naturgräs och Österby sportplan har nyligen öppnat för spel så som kan tänkas var den inte i 100% skick ännu då det varit kallt väldigt länge. Detta gjorde att matchen mellan EIF:s damer och LoPas dito blev mera till en hård kamp än något finlir.

- Det kändes som att vi hade matchen under kontroll under den första halvleken. I den andra halvleken blev det mera "spark och spring" pga. lite tröttare ben på ett svårspelat underlag, sade huvudtränaren Marco Werner.

Det var EIF som började målskyttet och förstås var det Mimmi Björklund som stod för det målet, trots att det blev fyra mål i matchen fanns det ändå endast två stycken målskyttar. LoPa kvitterade och det genom Taru Ylä-Peräinen, om namnet låter bekant så har hon gjort mål på EIF tidigare men också spelat för EIF år 2014 några matcher.

- Vi bjöd LoPa på två frilägen och dessa lyckas de utnyttja till 100%, sade Marco.

Det var mot slutet som det blev väldig intressant då LoPa lyckas med sitt andra friläge och går till en 1-2 ledning med några minuter kvar på matchuret. De grönvita vägrade dock att ge sig och Mimmi Björklund såg till att lagen delade på poängen.

- Vi får väl vara nöjda med en pinne med tanke på att vi låg under med 2-1 när det återstod endast 7 minuter kvar av matchen, sade Marco.

Nästa match skulle de ha inkommande fredag men den blev inhiberad av motståndarna och därmed fick EIF en 0-3 "walkover" seger redan nu. Det betyder att laget är fortfarande i topp av tabellen, nu med 16 poäng men har också två matcher mera spelade än de övriga. Nu blir nästa match fredagen den 9.6 kl. 19:00 på centrumplan i Ekenäs.