Fotbollssektionen

Mäktig start av damerna

Damernas säsong började på bästa möjliga sätt, då vi kom hem från Esbo med en storvinst i bagaget. De hade matchen bra under kontroll och lyckades spela ett koncentrerat spel från början till slut.

De spelade boll med få beröringar och utnyttjade bra de tomma ytorna och kom bra runt på kanterna, även om de flesta av målen kom centralt ifrån - några av dem på distansskott och andra från närmare håll. De spelade sig till fina lägen, och kunde bra ha gjort ännu något mål till men alltid ville det sig inte.

Eftersom det är fria byten i div. IV gick de runt på många spelare och gjorde många byten. Matchen spelades i kallt och regnigt väder, så det gällde att hålla alla spelare pigga och varma. Laget stod för en jämn insats där var och en skötte sin uppgift med godkänt betyg.

Första seriespelsmålet för säsongen kom ca. tio minuter in i första halvleken och gjordes av Rebecka Mannström. Kort därefter utökade Carmela Grönqvist ledningen till 2-0. Sedan hann ännu Ida Adamsson och Hanna Kultanen näta varsin gång innan de gick till halvtidsvila med en 4-0 ledning.

Andra halvlek började med två tidiga mål - det ena åt EBK efter att ett inlägg touchade en av de grönvita spelarna och det andra åt oss via mål av Mimmi Björklund på en retur från nära håll. Därefter hann Ida Adamsson ännu rinna snyggt igenom EBK-försvaret och sätta sitt andra mål för dagen, innan hon avslutade med ett mål från straffpunkten och således fullbordade sitt hattrick.

Att få inleda säsongen på det här viset känns naturligtvis skönt, nu hoppas de på en lika bra match nästa onsdag (3.5) då de möter LePa/B på Centrumplan kl. 20:00 - hoppas vi ses då!

Dagens trupp: Felicia Gröning, Jenni Möller, Jenny Sundblom, Josefine Sundqvist, Ida Adamsson, Carmela Grönqvist, Emilia Werner, Ida Westerlund, Znar Ismaelsson, Hanna Kultanen, Emma Westerdahl, Rebecka Mannström, Jill Illman, Juliana Drugge, Frida Lindholm, Jenna Laukkanen, Mimmi Björklund.