fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

Sextett från KSF förstärker EIF

EIF har nu gjort klart med de sex spelare från Kimito Sportförening som varit på träningar under februari månad. Detta är en klar förstärkning till truppen, när alla har div. I rutin samt några erfarenhet från ligan.

Två bekanta namn är systrarna Victoria och Alexandra Sundblom, som är fostrade i EIF men redan spelat ett antal säsonger i KSF. På frågan hur det kommer sig att de är tillbaka i grönvitt och hur det känns svarar de såhär:
- I och med att vi tillbringar sommaren i Ekenäs var EIF ett praktiskt alternativ att överväga. Avgörande var sedan att vi var så pass många spelare med div. I erfarenhet som bestämde oss för EIF, och också det att föreningens målsättning matchar våra. Dessutom blev vi genast varmt mottagna, vilket känns bra!

Läs mer

Damerna vidare i Finska Cupen efter stark andra halvlek

Första halvlek var rätt jämn, resultatmässigt, men sedan i andra ryckte EIF ifrån. Detta mycket tack vare nygamla Anna Portin som inte nöjde sig med ett hat-trick, inte ens fyra mål utan hon gjorde hela fem mål. Matchen på Karis konstgränsplanen slutade 6-1 (1-0).

Unga talanger med i laget

Hemmalaget gjorde en bra insats som helhet, speciellt med tanke på att man inte tränat ihop med de spelare som spelade igår (28.02). Förutom redan nämnda Portin, var Jenni Virranvuo och Josefine Sundqvist med och de är lite osäkra med sin fotbolls framtid. Andra som var nya i laget var Jenny Nyman, Ida Westerlund och Emma Westerdahl, alla dessa kom från flicklaget med spelare födda -00/-01. Förstnämnda spelade hela matchen som mittback och gjorde det mycket bra. Även de andra två gjorde fina och pigga inhopp i andra halvlek i anfallet och på mittfältet.

Läs mer

EIF:s damerna har kommit igång med fart

Det dröjde rätt länge innan EIF fick ordning på damlaget, men nu har man staben i skick med Jörgen Pind i spetsen. Man led av en spelarbrist men hoppas nu har löst det när man hade 11 och 13 stycken spelare på träningarna under senaste helg.

Före årsskiftet försökte man förhandla med KSF (Kimito Sportförening) men det gick i stöpet. Fast inte riktigt helt, för nu har åtminstone 6 stycken föredetta KSF spelare tagit kontakt med EIF för att eventuellt representera de gröna i sommar. Där ibland är EIF fostrade Victoria och Alexandra Sundblom som representerat KSF ett flertal säsonger nu. Allt detta blev möjligt efter att KSF meddelade att man lade ner sin damverksamhet.

Ingenting är dock klart ännu vad gäller dessa talanger, men det ser lovande ut. De har endast tränat tre gånger med EIF ännu så de har inte hunnit bestämma sig.

Det har också fallit bort några spelare pga. olika orsaker. Borta från laget för tillfället är Desiree Lindholm och Jenny Sundblom, båda pga. att de nyligen varit på operation för brosk i vristen. Jenny Sundblom kommer troligtvis snart att kunna börja delta i träningarna igen, medan Lindholm torde vara borta fyra veckor ännu.

Nästa evenemang i damernas kalender är Finska cup matchen mot LoPa inkommande fredag i Karis.

Ligalaget Åland United nästa motståndare för damerna i cupen

Ekenäs IF:s fotbollsdamer möter finska mästarlaget Åland United på Karis konstgräsplan. Eftersom EIF spelar på lägre serienivå (division 2) har laget hemmaplansfavör och därför spelas matchen i Karis.

Matchen som ingår i finska cupens tredje omgång spelas söndagen den 30:e mars klockan 13.00. Vinnaren går till kvartsfinal i cupen.

Läs mer

EIF och LoPa inleder fotbollssamarbete

Ekenäs IF och Lojoklubben Lohjan Pallo har ingått ett samarbetsavtal inom damfotbollen. Avtalet offentliggjordes på torsdagen (27.2)

- LoPa har ett lag i B-flickornas FM-serie och spelare därifrån kan få chansen i vårt representationslag i division 2. Våra unga spelare som, kanske inte riktigt ryms i vårt representationslag kan få speltid i LoPas division 4.

- Samarbetsavtalet möjliggör snabba spelarövergångar lagen emellan, säger han.

Ekenäs IF:s andra lag EIF/Akademi som senaste säsong spelade i division 4 kommer inte säsongen 2014 att delta i serieverksamhet.

EIF:s damer inleder säsongen med match i Finska cupen

EIF:s damlag som spelar i division 2 inleder sin säsong med en match i Finska cupen. 

Laget möter LoPa från Lojo i en match i den andra omgången den 28.2.2014 klockan 19:00 på Karis konstgräsplan.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon