Fotbollssektionen

Säsongsstrat för damlaget

Idag (tisdag 25.4) är det dags för säsongsstart för damlaget. Efter att ha tränat flitigt under hela vintern och spelat relativt många träningsmatcher under försäsongen är laget nu redo för våromgångens seriespel.

Det blir en intressant säsong för det nykomponerade laget, i.o.m. att motståndarna är i stort sett helt obekanta och det således är svårt att på förhand veta var vi står. ACK och LoPa, som båda finns i samma grupp som vi, har vi spelat jämna träningsmatcher mot i höstas när vi precis hade kört igång med det nya laget, men resten av motståndarna är frågetecken för oss.

Läget inom laget är bra. Vi har haft bra med gäng på träningarna och i stort sett alla spelare är i spelskick. Mimmi Björklund har haft problem med en krånglande rygg och stod över cupmatchen för några veckor sedan, men nu är hon tillbaka på planen och vi hoppas att hon kan spela utan komplikationer. Fanny Kainulainen är på väg tillbaka efter sin korsbandsoperation och har delvis börjat delta i träningarna igen, så vi hoppas ha henne med helt och hållet inom relativt snar framtid.

Det långsiktiga målet för damlaget är att ta sig uppåt i seriesystemet, men ett första delmål är att under våromgången nå en sådan placering som tar oss till gruppen med avancemang möjligheter under höstomgången. Tufft blir det säkert för vi är antagligen inte de enda som satsar på att nå dit, men vi har ett bra och ungt lag som utvecklas hela tiden och alla förutsättningar för att det skall bli en lyckad säsong finns. Nivån på motståndet kommer säkert att variera en del, men det gäller bara att ta en match i taget och fokusera på eget spel.

Säsongspremiären spelar vi borta mot EBK:s andra lag, men nästa vecka är det dags för första hemmamatchen onsdag 3.5 kl 20:00 på Centrumplan och då hoppas vi på mycket publik.