Fotbollssektionen

Stark match av damerna mot PIF

Damlaget övade inför säsongen då de idag kväll (17.3) tog emot Pargas IF på centrumplanen. Matchen spelades på en mycket bra och jämn plan för årstiden enligt Sebastian Snabb. Damerna var bättre med 5 - 1.

Det var en rätt sval fredagkväll då EIF:s damer mötte Pargas IF:s motsvarande. Motståndarna spelade i Tvåan ifjol men blev degraderade efter en tung säsong med 2 poängs marginal. Matchen hade också en specialitet då det var en internationell domartrio från Elfenbenskusten. Dessa tre herrar var Paul Akouokou, Cheick Camara och Sakpa Yves Kouam, om det låter bekant är det för att de till vardags agerar som spelare i EIF:s herrlag.

nyhet 2017 03 17bJennifer Launokorpi från KSF som idag stod för ett mål mot PIF.
Spelet var lite trevande i början och bestod av lite osäkra passningar, kanske inverka att det är i början av säsongen och damerna inte var riktigt vana med den stora planen. Efterhand blev det bättre och desto längre matchen led desto mera tog hemmalaget kontrollen över matchen. Efter 3 - 1 i halvtid slutade matchen 5 - 1 till EIF efter mål av Jill Illman x2, Rebecka Mannström x2 och Jennifer Launokorpi. Lite förstärkning hade EIF då det deltog 3 st. Kimito SF:are, de tre sista med * i laguppställningen nedan.

nyhet 2017 03 17cEna tvåmåls skytten Rebecka Mannström varav ena målet kom från straffpunkten.
EIF hade följande spelare med i denna match: Jenni Möller (mv), Jenny Sundblom, Emma Westerdahl, Ida Westerlund, Felicia Gröning, Carmela Grönqvist, Emma Lindroos, Jenna Laukkanen, Rebecka Mannström, Jill Illman, Znar Ismaelsson, Patricia RaearoJennifer Launokorpi*, Kajsa Lindholm* och Janina Broman*.

nyhet 2017 03 17dChefen själv, Marco Werner, som tillsammans med flickorna gjort ett fint jobb i många år.