fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Aldrig riktigt nöjd

EIF:s bortaseger över jumbolaget Klubi 04 satt skönt. Det var starkt gjort att komma igen efter hemmaförlusten i föregående omgång mot AC Oulu. EIF:s seger satt dock långt inne och det behövdes hjälp av hemmalaget för att få bollen i mål. Men allt räknas.

Det finns inte några hedersamma förluster. Och trots att EIF hade markant spelövertag var hemmalaget inte direkt någon lätt motståndare. Klubi 04 drog ned på tempot, lite försvarsbetonat och satsade i stället på kontringar. Några var riktigt nära att lyckas i första halvlek och i slutet av den andra. EIF får tacka keepern Mehdi El Moutacim för att det blev seger.

EIF startade med Boaki, De Bona och Tabe på topp. Tränaren Xatart ville tydligen inte förlora två matcher i rad. Och friskt vågat är hälften vunnet. Mot ett bottenlag måste man våga gå på offensiven. Givetvis finns det risker. Men: om de ”grönvita” vunnit med tre eller fem noll hade ingen direkt orättvisa skett. Såpass många lägen hade EIF. Och till den delen var satsningen bra, och riktigt bra hade det varit om inte spelarna bränt chanser på löpande band. Men ett noll räcker. EIF hade inte fått fler än tre poäng även om man vunnit med större siffror.

Med tanke på hur många chanser EIF skapade borde man inte tala om att laget har problem med offensiven. Flere anfall var riktigt bra kombinationer. Men det är här skon klämmer. Anfallsspelarna hittar inte varandra på ett effektivt sätt och synkroniseringen, också med mittfältet, fallerar. Tabe förefaller att spela på helt fel plats i laget, De Bona är långt ifrån toppform och Boakai trasslar mera till spelet än han gör nytta. Det här håller inte på ettans nivå. Men Xatart har de spelare han har till sitt förfogande och även om det finns alternativ är de ändå inte många.

Efter den första tredjedelen har EIF fortfarande efter nio omgångar bara en förlust. Det är bättre än under föregående säsonger. Då befann sig ”de grönvita” på nästan degraderingsplats. Då var det mycket fråga om att överleva. Såhär långt är kontraktet inte säkrat, men då den andra tredjedelen startar på tisdag är ändå utgångsläget bra. Om fortsättningen är lika pigg kan det bli en riktigt trevlig höst.

Fast hösten skall man inte tänka på nu. Det är ju mitt i sommaren...

Text: Hans "Ducca" Nyman

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon