fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Dyster ödesminut fällde EIF

Hemmalaget KPV behövde en minut, en ödesminut för gästande EIF, på sig för att sänka serieledarna EIF i fotbollsettan . KPV vann 2–0 (0–0) och gick upp i tabelltoppen. Det här var ”de grönvitas” andra förlust i rad och tredje under pågående säsong.

KPV:s seger kan beskrivas med ett ord; tålamod. Båda lagen spelade snålt i försvaret och det bjöds inte direkt på några stora ytor på den såphala naturgräsplanen. Hemmalaget fick ett litet grepp om spelet i mitten av andra halvlek och pressade tillbaka EIF. Och KPV spelade som ett topplag skall göra; tålmodigt och bara väntade på att en endaste en liten miss av motståndarna kommer – och den kom.

I matchens 85 minut kontrade KPV snabbt och tog sig in framför EIF:s mål. Jonathan Jäntti gjorde efter ett friläge först en ypperlig paradräddning, men returen hamnade hos inhopparen Reza som behärskat lyfte in bollen i nätmaskorna. Och strax efteråt kom följande kalldusch. EIF förlorade bollen på mittfältet. KVP kontrade snabbt och Pavel blev frispelad, chippade bollen snyggt förbi utrusande Jäntti, 2–0 (86 min.) och matchen var över.

EIF hade så gott som bästa laget på benen. Chakib Hocine var skadad och Joel Akpini spelade i försvarslinjen i stället för honom. Atte Sihvonen på mittfältet var tillbaka efter sin skada, också Riku Selander efter sin avstängning. Och på mittfältsspelet var det inget fel. EIF höll bra KPV under uppsikt. Men så slog Sihvonen upp den gamla skadan och måste utgå. Hans-Emil Honkasalo kom in i stället.

– Jag vet inte hur allvarlig skadan är, men förhoppningsvis är den av lindrig art. Det klarna de närmaste dagarna.

Han säger att det inte lönar sig att gråta efter förlusten.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll över vårt positionsspel. Men sedan gjorde vi några små, lätta missar, som sedan växte till en större helhet. KPV är ett bra lag, ett bra hemmalag och gör man inte ett grundligt jobb slutar ofta jämna matcher såhär.

– För oss gäller det att glömma snabbt förlusten och blicka mot följande match, säger Sihvonen.

Zacke Ekström var tillbaka i försvarslinjen efter sin långa frånvaro och spelade som om inte han varit alls borta. Kollegan Ville Sevon till höger gjorde igen en bra match och hade t.o.m ett stolpskott efter en hörna. Mål här och matchbilden kunde ha sett annorlunda ut.

– Härligt att vara tillbaka igen efter en lång tids frånvaro. Fast resultatet kunde ha varit bättre. Jag tycker ändå att vi inte hade någon större panik. Vi höll bra bollen inom laget, men så spelade vi ett par gånger slarvigt. Och det var just bara det här KPV väntade på. Snabba kontringar, tringelspel och in bakom vår försvarslinje. Mer behövdes inte, säger Ekström.

Hanson Boakai var en av de bästa spelarna på planen. Men hans kreativitet räckte inte för att få någon riktigt bra fason på anfallsspelet. Kevin Kauber var i det närmaste osynlig. Akseli Ollila ute till vänster glimtade till i första halvek och stundtals i den andra. Men några riktigt kittliga farligheter skapades inte.

EIF:s följande match spelas om en vecka på hemmaplan och då kommer ett nytt topplag på besök, Helsingfors IFK. Avgörs avancemangstriden här??

Text Hans Nyman

Västra Nyland
Yle Sporten
Herrettan statistik

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon