fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF bjöd på allt – Sihvonen, Boakai glänste

Ekenäs IF bjöd publiken på Centrumplanen (över 800) på en härlig fotbollstillställning mot bottenlaget Klubi 04 . Hemmalaget vann 5–0 (3–0) i en match som nästan hade allt. EIF bjöd på härligt anfallsspel, fina kombinationer, varvade med missade målchanser, stolpskott och en missad straff. Segersiffrorna kunde ha varit nästan det dubbla. Skillnaden mellan topp- och bottenlaget var stor.

Atte Sihvonen på mittfältet steg fram som matchens stora profil. Detta efter att Kevin Kauber redan under de fem första spelminuterna bränt tre helt ypperliga chanser. Om nyförvärvet lyckats på alla lägen hade han i ett huj avancerat i målskytteligan i division-I. Det blev till slut en fullträff (5–0 73 min.)

Jakbob Bushue brände i slutskedet straffen. Ahadi Mosawer hade en boll som träffade målstolpen. Jonathan Jäntti hade vilodag och målet vaktades av El Moutacim Mehdi, som den här gången kom lätt undan.

Inom tio minuter i första halvlek hade Sihvonen dundrat in två mål. Det första (27 min.) på en nick efter bra förarbete av Jacob Bushue och Hanson Boakai. Det andra (37 min.) efter ett välplacerat distansskott efter förarbete av Kevin Kauber.

– När laget jobbar som ett kollektiv lyckas det mesta. Jag bara hänger med i svängen, säger Sihvonen efter sina fullträffar.

Han uppskattar tränaren Xatart.

– Hans taktik passar laget. Xatart gör ett grundligt jobb och tack vare honom har jag här lärt mig mycket. Det är hans upplägg som gör att vi går från klarhet till klarhet, tillägger Sihvonen anspråkslöst.

Matchens andra stora profil är den lille, men kvicke bolltrollaren Hanson Boakai. Också han behövde tio minuter för att göra både 3–0 (44 min.) och 4–0 (54 min.). Han snurrade upp Klubis försvar med härliga dragningar, överraskande framspelningar och lite annat smått och gott. Han bjöd hemmapubliken på högklassig underhållning.

– Det är underbart att spela i den här klubben. Vi gör det mesta tillsammans. Spelet löper, humöret är på topp. Jag verkligen trivs, säger Boakai.

Stoppern Hocine Chakib spelade bra. Hans ritual före han kliver in på planen är tre hoppsteg på vänster ben, sedan vidröra planen med handen och sedan sända med pekfingret en hälsning uppåt.

– Jag tillägnar varje match åt en familjemedlem, som tyvärr är död. Jag vet inte om det betyder tur, men jag tänker alltid på honom, säger Chakib.

Matchens tredje stora profil är tränaren Xatart. Han lever med i matcherna från sidan av planen. Dirigerar och står i och ser till att spelarna håller positionerna. Den här gången spelade EIF fotboll i 90 minuter.

Men tränaren då? Nervös?

– Jag är alltid inför en match nervös. Fråga mig inte varför. Men jag bara är nervös...

YLE Västnyland
Västra Nyland
Bollförbundets statistk
Miesten ykkönen

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon