fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

EIF ned på jorden

Små tuvor stjälper stora lass. EIF åkte mot Jyväskylä (JJK) på en sådan i fotbollsettan. Topplaget mot bottenlaget. Hemmalaget dominerade stort, vann 3–1 (1–1). Det här är för säsongen EIF:s andra förlust.

Redan efter 53 sekunder drog JJK på en snabb kontring ned rullgardinen för gästerna. Aatu Manninen kom på JJK:s högerkant fränt in i EIF:s sextonmeter, och kunde spela helt fri Saku Leppänen, som bara hade att slå in bollen i tomt mål, 1–0.

– Vi kom inte alls igång. JJK:s tidiga mål överraskade oss. Vi blev tillbakapressade, säger mittbacken William Lindqvist.

– Jag behöver inte sticka under stol. Vi gjorde en usel match. JJK gjorde en bra sådan. För oss gäller det bara att glömma den här insatsen och blicka framåt.

EIF:s mittfält bjöd i den här matchen JJK på öppna ytor, och laget tackade och tog emot. Hemmalaget anföll friskt, spelarna hamnade visserligen ofta i offside då EIF:s försvar snabbt steg upp, men tappade inte för det rytmen. JJK gick an som allmänna åklagaren; snabbt kortpassningsspel, kontrade skickligt, effektivt och EIF:s mittfält blev för första gång den här säsongen gång på gång överspelat. Nykomponerade mittfältet; Hans-Emil Honkasalo-Mosawer-Buschue- Johan Estlander fick inte någon kontroll över motståndarna.

EIF saknade Atte Sihvonen som är skadad och Riku Selander som har varningskontot fyllt. Akesli Ollila inledde, efter 19-åringarnas landskamp mot Grekland, på bänken. Han kom in i andra halvlek.

EIF:s kvittering kom i 35:e minuten. Hanson Boakai slet framför JJK:s mål åt sig bollen, spelade den vidare till Johan Estland som sedan hittade Ville Sevon snett till höger. Högerbacken lyckades spela bollen tillbaka till Estlander, som snyggt skruvade in bollen som helt ställde Paavo Valakari i JJK:s mål.

– Vi kom lite bättre in i matchen i slutet av andra halvlek. Men så kontrade JJK snabbt och gjorde 3–1. Då var det för vår del över. Vi kom inte den här gången upp till vår vanliga nivå, säger Lindqvist.

JJK gick till 2–1 (66 min.) efter en snabb kontring. Kari Tommi blev frispelad av framför EIF:s mål. Och slog till med ett hårt och överraskande skott. Bollen träffade William Lindqvist axel och seglade in bakom Jonathan Jäntti i målet.

– Sådana här matcher kommer inte ofta, men ibland. Vi kom helt enkelt inte upp till vår rätta nivå. Ingen glädje skall fråntas JJK. Laget spelade rätlinjigt, gjorde en bra match, var på bra spelhumör och kämpar för nytt kontrakt, säger Ville Sevon.

Han säger att små saker inverkade på spelet, bland annat underlaget.

– Vi måste snabbt glömma den här matchen och sikta framåt, säger Sevon.

JJK satt punkt (90+1) för matchen efter att först Boakai fällt en JJK- spelare i ett och genombrott – rött kort hängde i luften. Men det blev till slut en varning. Kari Tommi slog frisparken, Jäntti tvingades till en paradräddning. Patrik Aalaharjula tog hand om returen och placerade bollen i Jänttis bortre hörn, 3–1.

YLE Sporten
Västra Nyland
Bollförbundets mathrapport

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon