fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s herrar avslutade med seger och säkrade bronset

Ekenäs IF:s fotbollsmannar föreföll redan innan matchen borta mot bottenlaget Klubi 04 ha krupit in i vinteridet. EIF spelade en usel första halvlek. Skärpte sig i den andra och vann 1–0 (0–0) och tog hem bronsmedaljen i fotbollsettan. Segermålskytt, vänsterbacken Viktor Limnell.

I andra halvlek fick EIF hörna från höger. Akseli Ollila lade upp den. Klubi 04:s målvakt Rasmus Leislahti lyckades inte i höjdduellen greppa bollen som hamnade i fötterna på Limnell. Han kunde ur klunga stöta in segermålet, tid 54 min.

Men redan under den första halvtimmen i första halvlek kunde Klubi 04 lett med 3–0. Hemmalaget brände alla chanser; först ur ett delikat läge ett skott i stolpen, sedan missade Roni Huhtala framför tomt mål. Sedan gjorde EIF-målvakten Jonathan Jäntti en enhandsräddning vid ett genombrott.

Spelmässigt dominerade hemmalaget, men EIF stod bra emot och bärgade till slut tre viktiga poäng. ”De grönvita” kan känna sig mer än nöjda efter årets säsong.

– Vi ville vinna den här matchen med tanke på att vi har spelat en fantastisk säsong, haft ett bra år. Visst gjorde vi en usel insats, men ett bra kollektiv vinner matchen även med svagt spel. Det bevisade vi mot Klubi 04. Och visst höjde vi andra halvlek vår nivå, säger målvakten Jonathan Jäntti, som var en av EIF:s bästa spelare.

Han minns speciellt sommarens hemmamatch mot KPV från Karleby, där det blev seger.

– Vi spelade bra och vann inför hemmapubliken. Då kändes det riktigt prima. Också att avslutade säsongen med seger är positivt, känns varmt i höstrusket, säger Jäntti.

Ville Sevon på högerbacken spelade piggt hela matchen. EIF:s flesta anfall, framför allt i första halvlek, kom via honom.

– Vi gjorde en halvt usel match. Men skönt att vi lyckades vinna och ta hem bronsmedaljen. Jag är helt säker på att alla i laget är nöjda efter den här säsongen. Vi har presterat över alla förväntningar, säger Sevon.

Han grämer sig lite över att laget tappade greppet i slutet av säsongen.

– Men som helhet är slutet ändå bra. Sommarens bästa match spelade vi hemma mot KPV från Karleby. Den vann vi och då kändes det som om vi på allvar är med och kämpar i tabelltoppen.

EIF ställde inte upp med ordinarie manskap. Mittbacken William Lindqvist vilade, Zacke Ekström saknades, Riku Selander var avstängd och Atte Sihvonen skadad. Etchu Tabe och Joel Akpini spelade mittbackar och Viktor Limnell vänsterback. Framför allt i första halvlek läckte EIF:s försvar som ett såll och mittfältet fick inte något grepp om spelet.

Men slutet gott. Säsongen har på alla sätt varit underhållande och spännande ändå in på målrakan.

Ducca Nyman
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon