fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s herrar inledde säsongen med vinst

Inför 739 åskådare vann EIF:s herrar över FC KTP från Kotka med 1 - 0 i säsongens första match. Förväntningarna var stora på laget efter årets cup succe, och många förväntade sig att laget enkelt skulle vinna mot serienykomlingen FC KTP. Inledningsvis försökte KTP spela ett snabbt spel och med ett högt tempo men redan efter fem minuter lugnade spelet ner sig och EIF kunde ta över spelet. EIF spelade stundvis ett stabilt spel och man skapade även flera farliga uppspel mot KTP målet. Men någon riktig dominans var det aldrig fråga om.

EIF:s mål kom vid ett av många riktigt farliga uppspel och man kom åt att bryta FC KTP:s öppning från eget målområde genom Etchu Tabe. Tabe spelare bollen vidare och då Felix de Bona passade bollen till Jacob Bushue så behövde den sistnäämnda bara bredsida in bollen. Men det var inte bara skönlir under första halvlek. Även en del felpassningar förekom då man inte riktigt hade klart för sig hur spelarna rörde sig och man positionerade sig fel. Dock hade gästande FC KTP betydligt fler svaga uppspel. Flera av passningarna seglade ut från planen och EIF fick på så vis hand om bolllen.

I andra halvlek var spelet relativt jämt i i början. Men då motståndarna försökte höja spelet bjöd de in EIF att kontra och göra snabba omställningar. Tyvärr var skärpan i avsluten inte den bästa och flera mål blev det inte. Någon som hade en ännu sämre dag på arbetet än spelarna var huvuddomaren Oliver Reitala som hade fullt upp att hålla kontroll på matchen, ett arbete som han dock misslyckades med. I första halvlek förde domaren endast korta diskussioner med spelarna men i andra halvlek började han svinga korten då ordförådet tog slut. Den som led mest av den ojämna linjen var målgröaren Jacob Bushue som blev utvisad efter att han fått dagens andra gula kort.

Vid presstillfället efte matchen konstaterade KTP:s tränare att laget inte presterde riktigt så som man planerat. Trots att man stundvis hade stora ytor ute på kanterna så klarade man inte av att spela upp bollen den vägen vilket grämde tränaren.

EIF:s tränare Gabriel Garcia Xartat var självklart lättad och nöjd över säsongens första vinst. Däremot var han inte nöjd över hur laget presterade ute på plan. Förhandsstudierna av motståndarlaget var inte så bra då laget startde med en helt annan öppningsevla än vad man utgått från hela tiden. Men självklart är de lättare att börja med en vinst än en förlust konstaterade Gabri till slut.

Något som inte är så kul är att det lovande målvaktslöftet Mehdi el Moutacim är borta cirka fem månader från fotbollen på grund av en knäskada. Mehdi skadade knät under en träning den senaste veckan. En tillbud som då det skedde verkade helt ofarligt men visade sig vara mycket värre än befarat.

Tur så har EIF två mycket skickliga målvakter. Jonathan Jäntti i dagens match spelade en fenomenal match där han bland annat gjorde en trippelräddning. Utan Jänttis snabba reflexer skulle matchen kunnat sluta på ett helt annat sätt.

Nästa match spelar EIF inkommande söndag mot FC HAKA, även den matchen är hemmamatch. Matchen startar 18:30 på centrumplan.

Bollförbundets resultatservice
Yle Västnyland
Västra Nyland
Kymen sanomat

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon