fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s herrar spelade oavgjort mot FC Haka

Soligt väder var det igen då EIF:s herrar bjöd till hemmamatch mot FC Haka söndagen 6.5. Det visade sig igen bli en jämn drabbning mot ett av EIF:s favorit motståndarlag. Då domaren blåste i visselpipan och matchen var över, lyste två stora nollor på resultattavlan.

Trots att EIF har inlett serien riktigt bra med fyra poäng på de två första matcherna så hoppades nog publiken på mera från denna match. Främst för att man slog FC Haka så sent som 29.3. med 2 - 1 i Finska cupen, men också av den orsaken att EIF spelade med en man mera i 40 minuter.

Första halvlek inleddes mycket trevande av båda lagen, det enda som bokfördes i första halvlek var två gula kort. Ett av korten delades ut åt lagets kapten Johan Estlander för en litet för tuff tackling enligt domaren. FC Haka inledde piggare och höll boll mera än EIF men till några riktigt farliga situationer kom man inte. EIF kom in i matchen efter att det var spelat cirka 20 minuter. Då fick man det egna spelet att löpa bättre och man kom till några halvfarliga chanser, men ingen riktigt bra målchans. Endast ett skott av Viktor Limnell i slutminuterna av första halvlek som togs relativt lätt av Haka målvakten blev resultatet av EIF:s spel.

Den farligaste chansen hade dock FC Haka då EIF:s försvarare Ville Sevon nickade hem bollen som blev för kraftlös och en Haka spelare hann emellan. EIF:s målvakt Jonathan Jäntti rusade emot och täckte upp mycket bra men Haka spelaren fick en fot på den. Bollen seglade i en båge över Jäntti och i ribban och ut.

Båda lagen hade en del hörnor och frisparka men ingen av dessa ledde till några klara målsituationer.

I den andra halvleken hade EIF bollen i mål redan efter 5 minuter men det målet underkänders som offside. En kort stund senare visades Haka seplaren Ben Gerald ut för fult efterspel. Han erhöll direkt rött kort.

EIF tog nu över spelet men några riktigt kliniska och fina målchanser klarade man inte av att skapa.

Laget kapten Johan Estlander konstaterade under presstillfället:
"FC Haka packade ihop sig och parkerade bussen mellan målområdet och halva plan. Det blev mycket trångt och svårt för oss att spela. Detta var även första gången med den nya tränaren som vi spelade med en man mera. Tyvärr kom vi aldrig till någon riktigt bra målchans"

FC Haka:s tränare Keith Armstrong konstaterade vidare:
"Vi spelade en jämn match mot ett bra lag. Det är alltid lika roligt att komma till Ekenäs och spela. Publiken är bra, planen är bra och motståndet är bra. Idag fick vi med oss en poäng efter att laget igen kämpade hårt trots en utvisad man. Vi fick öva det redan i förra matchen, då spelade vi dessutom mycket längre tid med en man mindre. En bra insats av laget.

EIF: tärnare Gabriel Garcia Xatart var inte inte riktigt nöjd med slutresultatet:
"Vi spelade stundvis riktigt okej, men då vi får en man mera på plan borde vi kunna avgöra matchen. Nu grötar vi till spelet för mycket och vi får inte den sista passningen fram till våra spelare på ett bra sätt. Därför uteblir målen idag."

Den före detta BK-46 spelaren har nu fått mycket speltid i sin nya förening, efter att dragits med några små vristskador under vinter är han tillbaka i truppen.
"Det var roligt att var här och spela mot EIF. Det har alltid varit roligt att spela mot EIF, synd att vi denna gång inte vinner matchen. Men det kommer flera chanser under säsongen. Jag ser verkligen fram emot de kommande drabbningarna."

Keke konstaterade även om sin unga adetpt (John):
"Han är en duktig spelare som utvecklas hela tiden, han kommer garanterat att gå framåt under säsongen. Man märker att han spelat på division 2 nivå där träningsmängden är mindre. Men han är nu tillbaka i truppen och visade idag varför han startar. Han är stark på plan och går framåt hela tiden. Ni kommer att få se honom senare under säsongen, då blir han farligt avslutar Keke."

Nästa match spelar EIF mot JJK söndagen 13.5. i Jyväskylä. Spelarna får då önska sina mammor trevlig morsdag från annan ort. EIF:s tränare Gabriel Garcia Xatart konstarerar att:
"Det blir igen en tuff match, JJK är ett bra lag som inte kommer att göra det lätt för oss. Akseli Ollila är då tillbaka i truppen men Zacke Ekström torde ännu inte vara spelklar för de grönvita. Vi blev vana under cup spelet att åka på bortamatcher så laget kommer inte att ha några problem med detta. Det skall bli intressant att möta ett helt nytt lag."

Bollförbundets resultatservice
Västra Nyland
Yle Västnyland
Presstillfället

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon