fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIFs U21 vann mot SalPas U20

nyhet 2015 02 05a

Träningsmatchen mot SalPa U20 spelades senaste lördag då man ställde upp med ett ungt EIF som gick under namnet EIF U21. Matchen i Salo slutade 0 - 8 till gästernas fördel.

Man åkte alltså till Salo med en rätt så ung trupp, dock ville man plocka med några andra som t.ex. testspelarna Jere Moilanen, Alimamy Jalloh och Juuso Aalto. Där till kom Zacharias Ekström, Samu Suoraniemi och Ville Sevón med varav de två förstnämnda var med pga. att de kommit tillbaka från skada och ville testa sig. Målvakterna var samma duo som senaste match mot FC Lahti och detta pga. att både Lucas Lönnqvist och Mehdi El Moutacim var sjuka. Ville Viljala stod i målet för Jonathan Jäntti var inte i 100% skick utan hade problem med ryggen/höften. Även William Lindqvist hamnade bli hemma när han blev sjuk under natten till lördagen.

När matchen var 11 minuter gammal hade de gröna redan fört in bollen i SalPas bur tre gånger, skyldiga var Benjami och Samu två gånger. Klasskillnaden var rätt så stor och SalPas -96 -97 födda spelare hade inte mycket att komma med. Bör dock också nämnas att EIFs spel var rätt så bra och bollen rullade fint mellan de olika lagddelarna. Man hade hand om bollen för det mesta och det var sällan som Ville V. fick delta i spelet. Matchen var 0 - 4 vid halvtid efter att Benjamin satt in en boll till i SalPas mål.

Vid halvtid gjorde man några byten, när både Dennis Lindroos och Samu kom ut. Istället kom Ville S. och Jimmy Rehn in, varav Ville S. bytte rakt av med Samu medan Jimmy for på vänster kant och Alimamy blev mittback. Andra halvlek fortsatte där den första slutade och vid 53 spelade minuter sköt Ferdinand Lassenius in bollen I SalPas bur. Strax efter det blev det också byte för denna tjänstgörare mot en annan tjänstgörare när Lo Hägerfelth kom in istället, Lo gick dock ut på höger kant medan Ville S. for in i mitten. Zacharias verkade vara tillbaka på allvar och spelade bra, han kom ut vid 63 spelade minuter då man bytte in Christoffer Lindholm. Benjamin hann fullborda sitt hattrick ännu innan det blev dags att stiga av planen då han gjorde rum för Jonathan Lindroos, som då gick in på vänster kant istället för Christoffer som for upp på topp. De två sista strutarna gjordes av Christoffer och Max Arnkil på straff, en straff som han fixade själv.

nyhet 2015 02 05b

Trots att motståndet kanske inte var det bästa och man skulle ha behövt ett hårdare lag emot sig var det mycket positivt man kunde ta med sig från denna match. De unga spelarna tog väl för sig och det märktes tydligt att de har tränat bra och med hårt sällskap. Där är många som gått framåt det senaste året rätt så mycket och kommer troligtvis att gå ännu mera i år. Tyvärr så kunde inte assisterande tränare Per Estlander eller Kari Virtanen vara på plats, så det var herrlagets huvudtränare Jens Mattfolk som drog matchen med hjälp av assisterande tränare Matias Wikholm.

Nästa match är inkommande lördag då man troligtvis kommer att köra med två stycken olika öppningselvor. Den matchen är i Nådendal och motståndet står ÅIFK för. Matchen börjar kl. 15:00.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon