fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Herrar
  • Aktuellt
  • Ekenäs IF herrlag årets lag i Raseborg – silly season slut

Ekenäs IF herrlag årets lag i Raseborg – silly season slut

Fritidsnämnden i Raseborg har utsett Ekenäs IF:s herr fotbollslag, som spelar i division I, till årets lag. För utmärkelsen belönas laget med 600 euro. ”De grönvita” var i fjol snuddande nära ett avancemang till Veikkausliiga. Men orkade inte hela vägen ut, utan slutade på en hedersam tredje plats. Finlands Bollförbund belönade EIF med en bronsmedalj. Helsingfors IFK och KPV från Karleby avancerade till den högsta serien.

– Det är fint att staden ger oss ett hedersomnämnande. Det är alltid en tuff kamp i konkurrensen. Det finns klubbar i staden som idrotten till fromma gör ett fint jobb. Mot den bakgrunden känns utmärkelsen som ett bra bokslut, säger managern Peter Haglund.

Efter säsongavslutningen i fotbollsettan har det formligen varit tyst kring Ekenäs IF. Men sedan ett par veckor tillbaka har managern Peter Haglund krupit ur idet. Det är slut på den tysta och lugna perioden. Nu tar planeringen ordentligt ta fart för kommande säsong.

– Den sjunde januari börjar träningen för de spelare som redan har kontrakt. Träningen leds tills vidare av Johan Estlander. Den 19 januari åker vi till Åland för att spela mot Veikkausliiga-laget IFK Mariehamn. Där har vi med ca tio spelare på try-out (provspelar), säger Haglund.

Från tidigare har EIF klart med William Lindqvist och Zacke Ekström, Mehdi El Moutacim (målvakt), Simo Lindholm, Ville Sevon, Joel Akpini, Marc Andersson och Akseli Ollila. Katalanska succé-tränarparet Xatart och Santesmases fortsätter också.

– Redan efter avslutad säsong hade vi fört långtgående diskussioner . Det behövdes inte mycket övertalning för att tränarduon skulle fortsätta. Efter att de en kort tid funderat över vårt anbud, över om de vill fortsätta, var vi överens.

Haglund säger att tränarduon har några önskemål om vilka spelare som fortsätter, eller förstärker laget.

– Önskemål har alla tränare. För vår del gäller det att se vilka resurser vi har
att uppfylla dem.

EIF:s manager säger att man också via Xatart och Santesmates
försökt få eventuella spanska spelare till laget.

– Vi är helt öppna i den här frågan.

På minussidan finns i det här skedet målvakten Jonathan Jäntti som går till AC Kajaani och Hanson Boakai som flyttar till Inter Turku i Åbo. Atte Sihvonen flyttar till ligalaget RoPS i Rovaniemi och Riku Selander till Helsingfors IFK.

– Vi videofilmar matchen mot IFK Mariehamn och sänder en fil till tränarna i Spanien. De vill ha en uppfattning om vilka förstärkningar vi har på gång, säger Haglund.

Men i dagsläge; en del är hundra procent kart, en del spelarkontrakt är ”nästan klara”, förhandlingar pågår och några förstärkningar är på gång...

Ducca Nyman
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon