fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

FC Inter klart bättre än EIF i semifinalen

Trots soligt väder, enormt publikstöd och stundvis riktigt fint fotbollsspel klarade inte de tappra EIF spelarna av att rå på ett riktigt välspelande FC Inter.

Redan innan semifinalen blåstes igång av huvuddomaren Antti Munukka hade EIF kommit längre än man någonsin gjort tidigare. Inte var det heller många som trodde efter första matchen i finska cupens gruppspel där man förlorade mot samma FC Inter med 3 - 0 att man skulle mötas på nytt i cupens semifinal.

Inramningen var perfekt för en fin fotbollsfest, mycket publik och soligt väder. Inlednigsvis förde Inter spelet, EIF försvarade väl men redan efter några minuter insåg alla hur farligt FC Inters anfalls spel är med Timo Furuholm och Benjamin Källman. Det är två spelare som med sin snabba explosivitet kan med några snabba steg skapa utrymme och yta åt sig mot moståndarna.

Efter en avvaktande inledning för EIF:s del kom man in i spelet och vågade hålla boll samt skapa några halvfarliga anfall. men till några riktigt farliga avslut kom man inte. Självklart kan man vara efterklok och konstatera att med någon passning till höger istället för till vänster via någon annan spelare skulle man kanske kunnat skapa några riktigt farliga chanser. Men det är spekulationer och med dem gör man inga mål.

Däremot var FC Inter just så farliga som de visat sig vara under vinter och våren i samband med träningsmatcher och Finska cupen. Framförallt just Timo Furuholm och Benjamin Källman. Furuholm inledde Inters målkalas i första halvlek genom att göra 1 - 0 på inlägg från vänstra kanten i den 27 minuten. Sex minuter senare erhöll Inter straff då EIF mittbacken Chakib Hocine olyckligt hoppade upp och täckte en boll innanför straffområdet. Med regeln som säger att man inte får göra sig större än vad man själv är med sina händer och armar, och då bollen träffade Chakibs arm så visade domaren Munukka på straffpunkten. Benjamin Källman lade straffen ner i högra hörnet, EIF:s målvakt Mehdi el Moutacim var riktigt bra med på den men klarade inte av att stöta ut den till sidan, varpå 2 - 0 var ett faktum.

FC Inters tredje mål kom på en hörna. Bollen gick direkt från hörnpunkten in i mål. En otroligt kraftig skruv där bollen snyggt skruvade in sig i mål. Även i andra halvlek hade FC Inter några motsvarande hörnor där EIF med nöd och näppe klarade av attt hålla målet rent. Ett farligt vapen laget har kunnat konstruera till komande liga säsong. Första halvlekens fjjärde mål var även det signerat Benjamin Källman som lade bollen i mål efter ett inspel från kanten. Respektfullt mot sina forna lagkamratet firade Benjamin inte desto mera sina fullträffar, fin gest av en duktig spelare.

Under 17 minuter hade FC Inter krossat EIF:s finaldrömmar. Trots att man gjorde fyra mål på så här kort tid var EIF definitivt inte ute och cyklade. Efter 0 - 1 målet gjorde man allt för att kvittera, staffen som kom i den 23 minuten avbröt ett bra EIF momentum. Luften gick litet ur spelarna efter det målet.

I andra halvlek sänkte FC Inter tempot varpå EIF även kunde hålla boll mera. Trots det klarade man inte att komma till några riktigt farliga avslut. De gånger man kom igenom skötte Inter målvakten Jere Koponen om att nollan hölls hela matchen. Slutsiffrorna slöts i den 68 minuten då Albion Ademi, även han en bekant spelare i EIF, kom att få bollen in på EIF:s planhalva. Ademi förde bolen fram en bit varpå han avslutade med ett hårt skott ner i det bakre hörnet och fastställde FC Inters slutsiffror till 0 - 5.

FC Inters tränare Fabrizio Piccareta konstaterade efter matchen att han visste att EIF skulle bjuda på hårt motstånd men visste även att det egna lagets spelare var välförberedda för denna match. Siffrorna ger inte en helt rättvis matchbild konstaterade han vidare.

Laget har hittat en fin glädje i sitt spel och vi spelar nu tillsammans där alla spelare gör allt för laget, inte för sin egen vinnings skull konstaterade Fabrizo vidare. Han gratulerde även EIF för den fina cupframgången.

Gabri Garcia var självklart besviken över resultatet men erkände att FC Inter var bra och bätttre i denna match. Trots att man förberett sig väl. Studerat motståndarna väl klarade man ända inte av att hindra FC Inter i sina snabba omställningar. De var mycket farliga då de fick bollen och vände spelet konstaterade Gabri.

Vi håller nu några dagar paus från tränandet och återhämtar oss konstaterade Gabri Garcia, den tilltänkta pausen har skjutits upp två gånger redan på grund av cup framgången, nu är spelarna värda litet vila innan vi fortsätter förbereda oss för seriestarten avslutade Garcia.

Pressen var även istressrad av Piccaretas tankar kring Benjamin Källman och hans kommande säsong. På frågorna kring det svarade han mycket lungt att han vet att Källman kommer att göra minst 20 mål. Det är inget krav han ställer på honom utan han vet att det kommer att ske. Benjamin är en av ligans farligaste målskyttar konstaterade han.

För EIF:s del är det nu några dagar paus. Sedan fortsätter träningarna och man spelar även några träningsmatcher innan serien inleds 28.4. med en hemmamatch mot FC KTP. Bland annat kommer man att möte HIFK som denna säsong spelar i herrettan på hemmaplan i Ekenäs.

Bollförbundets statistik
Yle Västnylands artikel
Västra Nylands artikel
FC Inters matchrapport
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon