fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Försvarstabbar fällde EIF

Ekenäs IF slutade på en sista plats i grupp B i den finländska cupen. I bortamatchen mot AC Kajaani var hemmalaget bättre och vann 2–1 (0–0). De "grönvitas" saldo på fyra matcher blev en seger och tre förluster. EIF:s mål mot AC Kajaani gjordes av Akseli Ollila (88min.)

I matchen i Kajana drabbades EIF av en motgång. Riktigt i slutskedet fick Ollila andtäppa och kunde inte slutföra matchen. Hur pass allvarlig skadan är klarnar i början på veckan. Från tidigare finns målvakten Mehdi el Moutacim, som skadade sitt knä på träningen, på skadelistan och är borta några veckor.

EIF kontrollerade i 68 minuter kampen. Sedan kom den första tabben som blev ödesdiger. Och efter det kom ytterligare ett par missar som väl hade kunnat föra hemmalaget till både 2–0 och 3–0. EIF får tacka sin lyckliga stjärna att matchen inte redan avgjordes här.

Kajanas ledningsmål kom efter missförstånd på EIF:s vänsterkant. Andoh Brite (68 min.) blev snyggt frispelad framför EIF:s mål och gjorde inte något misstag. Felix Ferahyan, som vaktade buren, hade ingen chans på skottet.

EIF vaknade efter bakslaget. Kvitteringen kom efter att Kajana förlorade bollen i närkamp med gästernas försvar. Dominic Grondin fick bollen, avancerad kraftigt och frispelade helt Ollila, som hade kylan och placerade bollen utom räckhåll för Jonathan Jäntti. Och i det här skedet såg det hyfsat ut för ”de grönvita”.

Men säg den glädje som varar i evighet. På tilläggstid (90+1) kom den riktigt dystra missen. Kajanas Lutumba Pitah Didis slet åt sig bollen på mittplanen, avancerade snabbt och kunde sedan placera segermålet snyggt i Ferahyans bortre hörn. Ett helt otagbart skott.

EIF letar förfarande efter en stabil öppningselva. Cupmatcherna har varit darriga, ett steg framåt, ett steg bakåt. Men spelet har blivit bättre och bättre för varje match. Spelarna börjar hitta sina positioner, misstagen har blivit färre och närkamperna stabilare. Men fortfarande finns det brister, både på vänster flank och mittlåset.

Akpini blir allt stabilare i sitt spel och Benjamin Touvinen börjar ta för sig mer och mer. Men fortfarande är inte alla pusselbitar helt på plats, varken i hela försvarslinjen eller på mittfältet.

Ducca Nyman
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon