fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Herrarna möter välbekanta GrIFK

Nu inkommande lördag möter herrlaget en god bekant från Grankulla. Då kommer nämligen GrIFK på besök.

Det blir en riktig grönvit kamp nu på lördag. Matchen startar 17:00.

Det har varit litet motigt för herrlaget inledningsvis av säsongen. Studvis har man presterat ett ypperligt passningsspel medan man emellanåt inte fullt ut fått spelet att löpa. Senaste lördag var man i Kokkola och mötte KPV. Där inledde de grönvita EIF spelarna piggt och kunde gå upp i en 0 - 1 ledning efter mål av Felix de Bona. Men i andra halvlek var sedan KPV det bättre laget och kunde ta hem en 2 - 1 vinst.

Nu är det dags för revansch och vad är bättre än att vi får möta en gammal god bekanting. Nämligen GrIFK, lagen har mötts otaliga gånger, först under division 2 eran och nu under förra säsongen i herrettan. Säsongen 2014 vann EIF två av lagets möten och en match slutade oavgjort. Säsongen 2016 vann EIF igen två gånger medan Grani vann en match. Statistikmässigt har EIF fördel men som ju alla vet så är statistik inget att förlita sig på då domaren blåser i visselpipan och matchen spelas i 90 minuter.

Grankulla laget har för denna säsong en ny tränare, medan spelstommen rätt så långt är den samma. EIF kommer att möta ett lag som långt spelar samma spel som under tidigare år, så överraskningarna borde vara få.

Jens Mattfolk, hur ser truppen ut inför matchen mot GrIFK? Finns det skador, är alla i spelbart skick?

- Nej tyvärr, vi har inte haft hela truppen tillgänglig ännu i år. Johan och Kinda är ännu skadade och Simon Sid deltar inte. Ville Sevon dras med ljumskproblem och har knappt tränat i veckan och Simon Eklund har just opererat foten.

GrIFK är ju en mycket bekant motståndare från tidigare år. Ett lag som EIF klarat sig bra mot. Laget har nu en ny tränare hur har det påverkat deras spel, kommer ni att möta ett nytt GrIFK?

- Vi känner Grani och de känner oss, det är sant. Men GrIFK har nog inte ändrat så mycket i sitt spel. Vissa detaljer jo men spelarmaterialet är långt det samma som ifjol och också deras spelidé. GrIFK är aldrig lätta att möta.

GrIFK har börjat säsongen ungefär på samma sätt som EIF, nu senast vann man mot Gnistan 2 - 1 men förlorade innan det med 4 - 0 mot Honka. Hur ser du på matchen, blir det här en match EIF kommer att dominera och ta tre viktiga poäng?

- Vi vet hur vi vill spela och lyckas vi genomföra matchen så som vi vill så dominerar vi säkert. Då gäller det att alla kommer upp i sin egen nivå i passningsspelet och att vårt bolltempo är högt. GrIFK har hög lägsta nivå så vi måste jobba hårt för att tre poäng. Pojkarna är verkligen revanschsugna och vill vinna inför hemmapubliken.

Truppen mot Grankulla IFK är följande:

Mehdi El-Moutacim
Santeri Aaltonen
Zacce Ekström
Joel Konan Akpini
Jems Geffrard
Riku Heinonen
Ville Sevon
Cheick Comara
Etchu Tabe
Theo Lundström
Mohamed Doumbia
Juuso Aalto
Yves Kouame
Felix de Bona
Olli Jalli
Paul Akoukou
William Lindqvist
Jonathan Jäntti (ännu öppet)

Matchen spelas lördagen den 10.6 kl. 17:00 på centrumplanen i Ekenäs
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon