fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

Herrarna tog tredje vinsten i cupen

Skidarna glider förbi i skidspåret vid Karis konstgräsplan tillika som domaren blåser igång matchen. Det är inte riktigt ett så publikvänligt väder då temperaturmätaren visar på minus fem grader och en riktigt genomträngande blåst drar fram över planen. Trots det springar spelarna omkring på planen i shorts.

EIF inleder första halvleken piggt och dominerar matchen för det mesta. De gånger Honka akatemia bryter spelet och ställer om försöker man på snabba motanfall. I de flesta fallen hinnar EIF:s backlinje bra med och kan lätt stoppa upp spelarna samt plocka bort bollarna. De få gånger Honka akatemia kommer ner till EIF:s 16 meter så kommer de inte till riktigt några bra avslut.

Inledningsvis har EIF de bästa försöken på mål. Etchu Tabe visade redan i första halvlek att han är en ytter / anfallare att räkna med kommande säsong. Motståndarna hade stora problem att få tag i honom och få bort bollen. I ett läge kom han allena igenom med målvakten men det försöket lyckades målvakten med nöd och näppe reda upp. En annan spelare som ställer till det riktigt ordentlig för Honka akatemia försvaret är Akseli Ollila. Då han får bollen sker allt mycket snabbt.

EIF höll boll en hel del, men något finlir var det inte fråga om. Laget försökte hela tiden gå på mål vilket gjorde att matchen svängde ganska mycket från fram och tillbaka. Ett av EIF:s farligaste försök stod Hans-Emil Honkasalo för, ungefär 25 minuter in i matchen förde han upp bollen på vänster kant varifrån kan körde in mot målet. Istället för att passa in framför mål som kryllade av Honka spelare försökte han avgöra.

Bästa målchansen hade Honka akatemia en stund senare då man vid en brytning snabbt vände spelet, man kunde genom sitt mycket fina passningsspel kryssa sig förbi EIF försvararna, men hela anfallet slutade på ett helt mystistk sätt i en offside flagga trots att laget hade världens chans att göra mål.

I den 42 minuten drog Atte Sihvonen ner en Honka akatemia spelare och i smaband med att han gled förbi Sihvonen fick just nämnda spelare ett mystiskt hjärnsläpp varpå han kängade till den redan liggande motståndaren. Domaren Mikko Leino hade inga andar alternativ än att ge gult kort för kapningen och ett rött kort för efterspelet. Varpå hemmalaget hade en spelare mindre.

I halvtid utförde EIF två byten då Viktor Limnell och Hans Honkasalo utgick och Zacharias Ekström samt Jacob Bushue löpte in på planen.

Det tog bara några minuter av andra halvlek innan EIF gjorde kvällens första mål. Etchu Tabe placerade in bollen snyggt bakom Honka målvakten efter en precisions passning. EIF fortsatte att föra spelet trots en man mindre på plan. Tjugo minuter senare var det dags för Etchu Tabe att göra kvällens andra mål. Målet gjorde han på inlägg från kanten.

En stund senare gjorde EIF kvällens tredje byte då Boubacar Kinda kom in istället för Etchu Tabe. Märkningarna i matchprotokollet var inte slut för det utan på stopptid (90+0) avslutade Riku Selander matchen med att göra ett mål efter att han kört in från kanten mot mål och sedan placerat bollen bakom målvakten.

Till nästa står TPS för motståndet. Laget som tog steget upp till Tipsligan år 2017 då serierna var färdigspelade. TPS ligger på 6 poäng i gruppspelet, medan EIF har 9 poäng. För EIF räcker oavgjort och man spelar vidare, medan TPS måste.

Vinnarna från gruppspelet går direkt till kvartsfinal medan tvåorna och den bästa trean spelar en omgång för att bestämma vem som går till kvartsfinal. När matchen börjar i Åbo är inte ännu klart då man även där har små problem med det kalla vädret och snön.

Bollförbundets matchstatistik
Grupp E i Finska cupen
Yle Västnyland
Västra Nyland

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon