fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Herrlaget fortsätter skriva fotbollshistoria

En fokuserad grupp med spelare hälsar glatt på alla som kommer emot i klubblokalen. Det är ännu två timmar tills domaren skall blåsa igång matchen, det är ännu tre timmar och 50 minuter tills domaren blåser av matchen och samma spelare jublar och gratulerar varandra till ännu en fotbollsbragd.

Strålande solsken, några grader varmt och publik som strömmar till planen. Det är upplagt för ett lyckad fotbollsevenemang på Ekenäs centrumplan. Hela 708 åskådare är på plats idag för att följa med EIF:s framfart i Finska cupen.

FC Haka inleder matchen piggt. EIF däremot håller sig litet tillbaka i början av matchen. Trots att FC Haka håller boll litet mera de första 10 minuterna kommer laget ändå aldrig till ett enda farligt avslut. EIF:s försvarslinje är igen en gång mycket stabil och plockar bort alla bollar. Det kommer att visa sig att backlinjjen spelar lika stabilt genom hela matchen och släpper aldrig FC Haka in matchen på allvar.

DSC 1680 2

Efter Haka:s inledning tar EIF över kommandot, vid ett av lägena då man tar bollen av motståndarna för Estlader och Sevon upp bollen längs kanten. Honkasalo ger ett inlägg och Zacharias "Zacke" Ekström drämmer in bollen i mål. 1 - 0 är ett faktum efter 11 minuter spel. Efter det verkar det som om Haka tappar luften och EIF igen får det självförtroende de nog haft men inte helt vågat visa. EIF tar över spelet och håller boll samt för bollen, det är flera gånger nära 2 - 0 redan i första halvlek.

En stor del av första halvleken går för FC Hakas del åt att vara irriterade på domaren. I ett läge blir tränaren Keith Armstrong så arg på domaren att han får tillrättavisas med hårda ordalag. Det är inte bara domaren som klart berättar vad de har för åsikt om tränarens beteende, även publiken visar sitt missnöje över hur han brer ut sig med svordomar.

DSC 2004 2

EIF spelar mycket stabilt hela första halvleken, målvakten Mehdi el Moutacim spelar idag mycket lugnare och öppningarna är så gott som perfekta hela tiden. Nervositetet som fanns hos Mehdi i första matchen på hemmaplan är som bortsblåst. Lagen går till pausvila med en ledning 1 - 0 för hemmalaget.

Andra halvlek inleder Haka igen piggt, de jagar självklart en kvittering. Men det tar inte lång stud så är det ändå EIF som tar över kommandot och man producerar flera bra målchanser. I den 60:de minuten är det Etchu Tabes tur att göra mål, redan det femte målet för säsongen. På en passning av Zacharias Ekström lägger han in bollen bakom FC Haka målvakten.

Nu först vaknar FC Haka upp och börjar febrilt jaga en kvittering som man sent om sider gör. Då det återstår 6 minuter av matchen reducerar man till 2 -1. Men några riktigt bra försök blir det aldrig efter det utan det är däremot EIF som fortsättningsvis presterar bättre och kan föra upp bollen på motståndarens planhalva. Efter fyra minuters tilläggstid blåser domaren då slutligen i visselpipan och en EIF fest kan påbörjas.

Under presskonferensen konstaterar "Keke" Armstrong att laget aldrig får till det spel man vill spela. EIF är klart bättre defensivt och kan ta bort bollen av oss konstaterar han. EIF ville helt klart vinna denna match mera än oss.

Tränaren försökte i halvtid tända spelerna i omklädningsrummet men det blev aldrig någon het brasa utan laget brann endast på sparlåga. Haka tränaren gav en stor eloge åt hela EIF som kämpade som en helhet och gjorde det hela tiden svårt.

"Vi har ännu inte hittat de rätta spelarna på alla positoner, vi har ännu några spelare på kommande så det är ännu litet tidig att säga hur kommande säsong kommer att gå för oss". Konstaterar Keke på frågan om hur han tror att laget kommer att prestera nästa gång man möts i serien.

EIF:s tränare Gabri Garcia är lyrisk över sitt lags spel under presskonferensen.

"Vi har fokuserat mycket på hur FC Haka spelat under de tidigare matcherna och tränat massor på omställningar och att hålla boll, idag lyckades vi med det riktig bra".

"Vi klarade av att försvara oss bra mot dem och vi släppte aldrig riktigt in dem i matchen."

Kommande motståndare blir FC Inter Turku, det lag EIF förlorade mot i cupens gruppspel. Det var i den första matchen man möttes och där var Åbo laget bättre med siffrorna 3 - 0.

"Vi får nu visa på måndag om vi har utvecklats och hur mycket vi i så fall har utvecklats då vi möts på nytt. Vi får nu en facit för hur vi tränat de två senaste månaderna" konstaterade Gabri avslutningsvis.

Som sagt, semifinalen spelas inkommande måndag, dvs. påsk annandag klockan 15:00 på Ekenäs centrumplan. Välkomna till planen och heja fram ännu en grönvit framgång.

Yle Västnylands artikel om matchen
Yle sportens artikel om matchen
Västra Nylands artikel om matchen
Bollförbundets resultatservice

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon