fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 
  • Herrar
  • Aktuellt
  • Herrlaget vann över AC Oulu och vidare till kvartsfinal

Herrlaget vann över AC Oulu och vidare till kvartsfinal

Herrlaget vann 1 - 0 över AC Oulu och tog sig vidare i Finska cupen. En riktig bragd av herrlaget då man nu tog sig in bland de åtta bästa lagen i Finska cupen. För kommande motstånd står antingen FC Lahti eller FC Haka. Det avgörs på söndag då lagen möter varandra i Valkeakoski.

Det var inte någon toppmatch lagen bjöd på under den första halvleken. Det var två avvaktande lag som spelade boll säkert för att inte släppa in några mål . Endast en enda farlig uppstod under de första 45 minuerna då EIF:s lagkapten Johan Estlander nickade bollen över på, motståndarlaget AC Oulu kom inte till ett enda farligt avslut.

Båda lagen inledde rätt darrigt, EIF:s försvar gav en del svaga passningar som skulle kunnat leda till farliga situationer för motståndarlaget men inte heller de var tillräckligt skärpta för att skapa något av dem Även EIF bröt AC Oulus passningar högt upp i anfallzonen några gånger men inte heller de lägena resulterade i några farliga situationer. Båda lagen försökte hålla igång ett snabbt spel men den hala planen gjorde det inte så lätt för någotdera laget. Planen i sig själv var i mycket bra skick med tanke på de senaste veckornas väder.

De enda prtokollmärkningarna var en varning för EIF:s Viktor Limnell. I övrigt spelade lagen en rätt schysst spel.

Gabri Garcia har berättat i de intervjuer han gett att han vill se EIF spela ett snabbt och effektivt anfallsspel. Det uteblev till stora delar under första halvlek. För att ändra på detta gjorde lagledningen även två byten. Ut från planen kom Vili Nyström samt Joel Akpini. In kom Hans Honkasalo samt unga Jakob Gottberg, född 2002. Båda spelarna piggade till spelet avsevärt. EIF fick mera rörligthet på högerkanten tack vare Honkasalo.

DSC 1054

Det var även i den 75 minuten EIF kunde göra mål tack vare Honkasalos snabba fötter. Målvakten Mehdi el Moutacim slog ut en lång boll som Honkasalo tog hand om, förde snabbt vidare och gav en genomträngande passning på en framlöpande Tabe. Tabe gjorde inga fel utan slog bollen säkert i mål.

Det blev aldrig något problem för EIF att försvara ledningen då AC Oulu inte klarade av att höja på tempot trots att man låg under. AC Oulus lagkapten var även mycket frustrerad på sina lagkamratet och lät dem även höra vad han tyckte om det i omklädningsrummet. Många spelare underpresterade och försökte inte ens vinna matchen ansåg han, ord och inga visor.

Det har varit en tuff period för EIF som spelat tre tävlingsmatcher under de senaste nio dagarna. Detta gjorde även att tränaren Gabri Garcia hade en hel del att fundera på inför dagens match. Borta var William Lindqvist och Chakib Hocine som både varit lätt skadade efter den senaste matchen. Ville Sevon var på en redan tidigare bokad resa. Åtminstone Hocine är tillbaka i ledet nästa vecka och torde träna normalt.

Trots att tränarteamet inte hade de kanske mest självklara spelarna tillgängliga var man aldrig orolig över att laget inte skulle kunna prestera lika bra. Man har en bra bredd i truppen vilket göra att man har många alternativ då man skall ta ut öppningselvan. Dessutom har EIF:s egna unga spelare visat att de är redo att ta ansvar och förvalta väl de spelminuter som erbjuds dem.

En annan spelare som även han tackat och tagit emot det ansvar som givits honom är målvakten Mehdi el Moutacim. Han har nu hållit nollan i fyra matcher, vilket inte är illa för en 18 årig (född 2000) ung spelare. Inte alls svårt att hålla med Johan Estlander då han konstaterar att Mehdi är en av de största talangerne EIF fostrat på mycket lång tid. Ännu för några år sedan, då P99 laget första säsongen förbundets division 1 spelade Mehdi stundvis ute, under yngre år spelade han lika mycket i målet som ute på plan, han är en mycket skicklig mittfältsspelare. Detta har gjort att han är mycket säker med fötterna och närspelet med försvararna är inget problem för honom. En egenskap som är högt eftertraktad idag då man söker målvakt till sitt lag.

Men för att återgå till matchen. Båda tränarna är övertygade om att dagens system med finska cupens gruppspel ger en bra förberedelse för säsongen. Man får i ett tidigt skede hårda och tuffa tävlingsmatcher. Dock är laget sällan färdigt varken när det gäller taktik eller som samspelta spelare då gruppspelet inleds i januari. Men efter fem tävlingsmatcher har båda lagen redan börjat hitta sin hitta till den nivå man vill och för AC Oulus del gäller det nu att spela flera viktiga träningsmatcher. Medan EIF spelar kvartsfinal i Finska cupen den 29.3. Efter det har även EIF inprickat flera tuffa träningsmatcher, bland annat mot HIFK som även de spelar i herrettan kommande säsong.

Vem som blir EIF:s motstånd klarnar imorgon efter FC Lahti - FC Haka matchen, klart är att matchen spelas i Ekenäs. Föreningen informerar så fort som motståndarlaget är klart vilken tid matchen kommer att spelas.

Bollförbundets matchrapport
YLE Västnylands artikel om matchen
Västra Nylands artikel om matchen
AC Oulus matchrapport
EIF:s match i Ruutu+ tjänsten (betaltjänst)

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon