fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Honkasalos mål sänkte JJK

Hans-Emil Honkasalos mål i andra halvlek blev avgörande mot bottenlaget JJK från Jyväskylä. EIF behärskade matchen från början till slut . JJK hade några vassa kontringar, men det rubbade inte ett stabilt hemmalag. ”De grönvita” vann 2–1 (0–0) och hänger fortfarande med i tabelltoppen.

Ville Sevón på högerbacken gör en kanonsäsong. Han hörde än en gång till de bärande krafterna i EIF:s ramstarka försvarslinje. Sevón deltar också flitigt i anfallsspelet. EIF:s uppspel kommer ofta via högerkanten, där Sevón nästan alltid är spelbar.

– Det finns inte några lätta matcher i fotbollsettan. Serien är ytter jämn, alla lag är besvärliga. Men visst ville vi vinna den här matchen för att hänga med i tabelltoppen, säger Sevón.

– Jag tycker att vi behärskade spelet nästan hela matchen. JJK kom visserligen med några vassa kontringar, men det ledde inte för oss till några svårigheter.

Sevón spelar den här säsongen som högerback. Och gör det bra. Han har i alla kamper han medverkat i genomgående varit en av de bästa spelarna i laget.

– Det är ny plats den här säsongen för mig, men jag börjar trivas allt bättre och bättre.

EIF:s första fullträff kom på straffspark. Jarkko Heimonen fällde Akseli Ollila innanför straffområdet och domaren Jesse Salo hade bara att visa på straffpunkten.

En sliten klyssja i fotboll är att den som fälls innanför sextonmetern inte skall skjuta straffen. Men Ollila hade inte den baktanken när han steg fram och säkert placerade bollen i nätmaskorna, 1–0.

– Jag gjorde några ordentligt grova missar före straffen. Därför var det viktigt att jag slog den, gjorde mål. Det kändes efteråt verkligen fint, säger Ollila.

EIF:s säkra försvar och mittfältsspel var stabilt. Jacob Bushue börjar allt mer finna sig i rollen som speluppläggare och binder ihop mittfälts- och försvarsspelet bra. EIF:s anfallsspel börjar sakta ta form. Det fanns inte en enda svag punkt mot JJK.

Gästerna fick sitt tröstmål på straff (90+3). Chakib Hocine fällde en JJK-spelare innanför straffområdet. Saku Leppänen sköt straffen. Jonathan Jäntti i EIF:s mål var bra med på noterna, men lyckades inte styra ut bollen, som retfullt smet in i vänstra nedre hörnet, 2–1.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon