fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

Hur lösa ekvationen så herrarna börjar göra mål?

X:et (0–0) och ph (poäng hem), det måste vara lite tillåtet såhär i början av säsongen med en liten rebus. Efter EIF:s insatser i fotbollsettan där X:et givetvis står för tränaren Xatart, men också för kryss.

För kryssat har ”de grönvita”. Tre oavgjorda 0–0 matcher mot tre tippade topplag är godkänt. Och ph? Det kan givetvis stå för EIF:s manager Peter Haglund. Men kan också för poäng(en) hem.

EIF har forfarande förlustnollan hel i serietabellen och alla matcher hittills har gett poäng. Det är det absolut viktigaste och här kunde man egenteligen redan sätta punkt. Läget i tabellen är stabilt och varken tränaren eller klubbledningen behöver om nätterna ligga sömnlösa.

Xatart visar sig vara ett tränarfynd. Åtminstone hittills. EIF managern Peter Haglund kan vara nästan säker på att han inte köpt grisen i säcken. Visst är det tillåtet att diskutera och analysera EIF:s anfallsspel och det kan man också vara säker på att det ack så viktiga gatuparlamentet gör. För utan det diskuteras det inte fotboll i staden. EIF:s insatser hittills har säkert aktiverat gemene man.

Xatart har fått försvarsspelet att fungera och bakom ”muren” går målvakten Jonathan Jäntti från klarheter till klarhetet. Samarbetet med uteförsvaret ser ut att fungera och båda parterna talar samma språk. Arbetsfördelningen är klar. Det gör att inte onödiga tabbar uppstår, även om det kan hända. Mot Jaro var Jäntti två gånger ute i luftduellerna på sjufamnarsvatten, men det ledde inte till panik.

EIF släpper alltså inte in några mål, men gör inte heller några i motståndarburen. Surt sa räven om rönnbären. Xatart analyserar noggrannt sina motståndare, men det gör också motståndarna om EIF. Därför har matcherna hittills varit mycket kamp mellan respektive sextonmeter. Två lag som stångas mot varandra på nästan minimala ytor. Men kamp har det varit och få har oberörda gått hem efteråt.

Xatart är fullt medveten om svårigheterna på offensiven. Om man nu skall talar om svårigheter. Det kan rentav handla om tålamod. Här kanske man kan tala om den ack så kända ketchupeffekten? När det lossnar, lossnar det med besked. Med tillknäppta försvararsspel går bara båda motståndarna och väntar på ett endaste litet misstag...

EIF-ledningen behöver inte skämmas för lagets insats. ”De grönvita” är inte det enda laget som spelar försvarsbetonat. Det gör alla lag i fotbollsettan. En del bättre, andra sämre. Det nya är kanske att EIF gör det bra. Hittills har varken tränare eller ledare behövt stiga fram och försöka bortförklara försmädliga förluster. Det är betydligt lättare och mycket trevligare att tala om att det blev poäng igen.

Text Hans "Ducca" Nyman

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon