fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Jocahim Böckerman klar för EIF säsongen 2019

EIF kan presentera en ny spelare i och med att Joachim Böckerman (-97) nu är spelklar för EIF säsongen 2019 . Ekenäs IF:s fotbollsledning fortsätter på sin tidigare linje att värva unga lovande spelare till sitt led. Joachim Böckerman, 22 år, bördig från Kyrkslätt är det senaste tillskottet.

Böckerman har spelat 29 juniorlandskamper. Han flyttade redan som elvaåring till HJK och spelade först i ”klubbens” olika juniorlag. Senare bytte han över till FC Honka från Esbo. Båda ligalag.

– Böckerman har tidigare spelat i försvarslinjen. Han är en allroundspelare, men vi får se vilken roll han får av tränaren Xatart, säger lagets manager Peter Haglund.

Böckerman har de senaste säsongerna haft skadeproblem och delvis fått säsongerna spolierade. Nu är han fit for fight.

– Efter två tunga säsonger hoppas jag han når sin rätta nivå igen. Jag tror att han kommer att bli nyttig för laget. Men jag hoppas också att han vidare utvecklas hos oss, säger Haglund.

EIF har från tidigare klart med William Lindqvist och Zacke Ekström, Mehdi El Moutacim (målvakt), Simo Lindholm, Ville Sevón, Joel Akpini, Marc Andersson, Akseli Ollila.

Truppen börjar sakta ta form. Haglund säger att han hellre skyndar långsamt än stressar. För tillfället finns ett tiotal spelare på try out.

– Den 19 januari har vi på Åland en träningsmatch mot ligalaget IFK Mariehamn. Efter den kampen är vi en hel del klokare. Men om vi tidigare har någonting konkret att berätta meddelar vi om det. Vi jobbar på hela tiden, säger Haglund.

Välkommen till EIF Joa!
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon