fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Klubi 04 vann i regnet

Igår började EIF spela träningsmatcher igen efter att cup äventyret tagit slut. Nu var det Klubi 04 som besökte centrumplan och det tog med sig ett jäkla väder. Matchen slutade i gästernas 1 - 2 seger.

Matchens första halvlek var väldigt blåsig och till den andra halvleken började det även regna. Trots det ruskiga vädret kämpade spelarna och domarna på i det kyliga vädret. Matchen slutade 1 - 2 till Klubi 04:s fördel, EIF:s mål kom på en hörna som Jems Geffrard bombade in med en kraftig höftspark från straffpunkten. Överlag var det fråga om en jämn match.

- Ja matchen var jämn. Vi hade några chanser som vi borde tagit till vara, då hade vi kanske vunnit. Klubi 04 var överraskande bra också, och vi kom inte riktigt till den nivå vi kan, sade huvudtränaren Jens Mattfolk.

Nu var alltså tävlingsmatcherna slut tills serien börjar om ca. 1½ månad. Nu har EIF istället bokat endel träningsmatcher och kommer att kanske boka några till ännu, dessa hittar du här. Träningsmatcher spelas ju främst för att träna på spelsystem och uppställningar i matchförhållanden, sådant som kan vara svårt att uppnå vid vanliga träningar.

- Alla förutom Joel Akpini fick spela men han har fått visa sitt kunnande i de senaste matcherna. Vi ville ge några killar chansen att visa vad de kan. Vi testade på högt försvarsspel i den här matchen eftersom vi visste att Klubi 04 är väldigt spelskickliga. Det var en bra utmaning och vi lärde oss att vårt eget presspel kan bli ännu bättre om vi ska göra det mot bra motstånd, sade Jens.

Detta var också första matchen för endel spelare, dagen innan anlände Cheick Camara och Sakpa Yves Kouame. Därtill har testspelaren Tariq Akeel varit med laget en tid och inte kunnat delta då det varit fråga om tvälingsmatcher tidigare, men fick alltså nu chansen.

- Tariq har ju haft problem med ryggen. Han såg trygg ut med bollen, men han var knappast 100 %. Vi får fundera hur vi gör med honom. Sakpa var inblandad i ett par målchanser, såg ut att vara ganska välskolad i sitt presspel. Cheick är stark och trygg med bollen i uppspelsfasen. Vi jobbar vidare med dem, det var godkänt för första matchen i det vädret, sade Jens.

Öppningselvan: Santeri Aaltonen; Jems Geffrard, Cheick Camara, Olli Jalli; Zacharias Ekström, Tariq Akeel, Riku Heinonen, Ville Sevón; Boubacar Kinda, Etchu Tabe, Sakpa Yves Kouame.

Bänken: Mehdi El Moutacim (mv), Joel Akpini, Otto Hirvonen, Joahn Estlander, Paul Akouokou, Simon Eklund, Theo Lundström.

Nu har laget en kort paus innan de tar fart inför säsongen. Enligt nuläget är nästa träningsmatch torsdagen den 30.3 kl. 18:30 i Lahtis mot ligalaget FC Lahti.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon