fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Massor med mål, gula kort och heta känslor

Det blev en känslomässigt varm tillställning i herrettan då EIF tog en seger över FC KTP tisdag kväll. Matchen som slutade på 3 - 2 bjöd på en hel del lägen, gnabb mellan spelarna, två straffar, tio gula kort och ett rött kort. En händelserik match där domaren skulle kunnat vara litet mera konsekvent.

Matchen började i lätt EIF övertag som också resulterade i ett läge där EIF fick en straff i den 15 minuten. Lagkaptenen Johan Estlander sköt straffen som dock togs av målvakten men returbollen kunde Estlander trots allt bredsida in.

Trettio minuter in i matchen fick FC KTP en hörna som man förvaltade väl och kunde kvittera matchen til 1 - 1. Det blev ännu ett mål till i den första halvleken då EIF:s Ville Sevon sköt ett hårt skott på mål som inte FC KTP målvakten klarade av att greppa och den flinka Hanson Boakai slog in en hård retur rakt upp i måltaket. Lagen gick till pausvila med en 2 - 1 EIF ledning.

I andra halvlek hände inte så mycket innan 62 minuter var spelat. En hel del fina räddningar av EIF målvakten Jonathan Jäntti visserligen, men spelmässigt presterade EIF inte så mycket. Det var FC KTP som förde spelet stundvis då man jagade en kvittering.

Det var dock istället EIF som gjorde följande mål (62 min). Viktor Limnell fick en perfekt träff på bollen cirka 25 meter från mål. Ett fruktansvärt hårt skott gick rakt mot målets vänstra hörn där bollen träffade ribban och gick i mål. I det här skedet kändes det ganska bra och man kunde lugna spelet litet. Men matchen var definitivt inte över.

FC KTP fortsatt pressa på och efter en sekvens med totalt kaos i EIF:s straffområde där man inte fick bollen bortrensad pekade domaren till sist på straffpunkten. Det var dagens andra straff. EIF:s målvakt Jonathan Jäntti var bra med på straffen som han i första skedet räddade men returen kunde kotkaborna förvalta väl och placera in bakom honom då matchen var spelad 71 minuter.

DSC 7987

Det är nu som domaren borde blåst time out och beodrat spelarna i en kall dusch. För de kommande 19 minuterna samt tilläggstid cirka 6 minuter bjöd på sju (7) gula kort och ett rött kort. Det var ytterst griniga spelare som gnällde på varandra i varenda situation. EIF hade även en chans i den 85 minuten att punktera matchen men Sihvonen sköt ett för hårt skott mot det toma målet och bollen gick över ribban istället för i mål.

Efter slutsignalen var det en hel del diskussion mellan spelarna från de två lagen som domarna hade fullt upp att hålla från varandra.

Under presskkonferensen konstaterade FC KTP:s tränare Gummerus att laget fortsättningsvis har allt för stora problem att få bollen i mål.
- Laget klarar av att spela fram lägen men bollen i mål får vi inte, avslutade Gummerus.

EIF:s tränare Xartat var mycket missnöjd över lagets prestation i andra halvlek. Man tappade spelet helt och hållet i flera sekvenser. Mängden med gula kort som laget erhöll samt det röda kortet värmde honom inte alls.
- Visserligen är jag glad över vinsten, men inte hur vi tog den avslutade Xartat.

EIF:s lagkapten Johan Estlander som även blev utvisad i slutet av matchen var frustrerad över hur svagt laget spelade stundvis.
- Jag är glad att vi vinner matchen, men inte på det sätt vi gör det. Vi låter motståndarna komma in i matchen allt för mycket. Vi är inte tillräckligt skärpta när vi spelar bollen och tappar den för mycket. Men vi bjöd ju publiken på en ordentlig show enda till slutvisslingen avslutar han leende.

Bollförbundets matchprotokoll
YLE Västnyland
Västra Nyland

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon