fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Ny bekantskap för herrlaget

Imorgon tar sig herrlaget an Peimari United (Tvåan) på centrumplan i Ekenäs. Lagen har inte mötts förut och Peimari United har stigit i rask takt till Tvåan. Endel skador hos grönvitt medför ändringar i öppningen.

Sedan 2013 har Peimari United stigit varje år, då i div. VI och befinner sig nu alltså i Tvåan. Laget kommer från Pemar som ligger ungefär 30km från Salo. Fokus ligger dock såklart på det egna laget för huvudtränare Jens Mattfolk och co., och han är rätt nöjd med laget just nu.

- Jo, vi har en bra grupp som börjar hitta varandra också utanför planen. Spelmässigt vet vi vad vi vill göra och jag tycker att alla spelare förstår vad jag vill. Klart att vi ska försöka finslipa ännu. Vi vill bli ännu farligare på sista tredjedel och vissa detaljer i försvarsspelet kan vi förbättra, sade Jens.

En av de nya spelarna för i år mittfältaren Riku Heinonen som kom närmast från PK-35 Vantaa (VL). Han fick en lite knagglig start med EIF då han blev skadad men annars har det gått fint.

- Jag har blivit bra mottagen av laget och jag trivs både på träningarna och i omklädningsrummet. Personligt så kan jag ännu göra bättre men jag ser fram mot kommande säsong med detta lag, sade Riku.

- Lite har muskelskador stört läget, men relativt lite har jag hamnat missa några träningar eller matcher pga. det. För tillfället är läget bra och imorgon är det match igen som gäller, sade Riku.

Riku håller också med Jens Mattfolk om att laget har hittat varandra både på och utanför planen om än allt inte fungerat direkt.

- Som lag har vi haft vissa utmaningar, dessa har vi lyft fram och arbetat på. Relativt bra spelade vi som lag redan i Finska Cupen. Det har ju kommit nya spelare under vintern och våren så det är ganska naturligt att det tar en tid innan vi får lagspelet att klaffa och i balans. Det är ännu några veckor tills säsongstarten och vi har 27 matcher framför oss, inför vilka jag känner mig trygg med detta lag, sade Riku.

Som säkert många av er märkt har det varit fråga om olika spelasystem under försäsongens gång, hur det blir under säsongen svara Jens Mattfolk så här.

- Båda två kommer säkert att behövas under säsongen och därför har vi förberett oss på detta sätt. Vi har tränat två veckor och spelat två matcher med detta system så att vi ska veta hur vi ska spela när vi använder det. Hur det blir under säsongen ser vi sen. Mina tankar är klara för de kommande veckorna i alla fall, sade Jens.

Från det ena till det andra s även Riku Heinonen deltog såklart i Ping Pong turneringen för EIF:s herrar, han deltar dock inte mera.nyhet 2017 04 14bKlicka på bilden för att förstora.

- Jag hade tänkt ta rollen som svart häst i turneringen, saknade dock helt grund för detta. Hamnade direkt mot hårt motstånd och Zacce som rutinerad spelare kunde svänga den jämna drabbningen till sin fördel. Nu är det bara att blicka framåt och tro på en ljusare framtid, sade Riku.

Tungt läge men borde vara bra inför seriestarten

Det blev några skadade i matchen mot BK-46 (Tvåan) i onsdags och några var borta redan då.

- Inför denna match är läget inte det bästa. Tre matcher på 7 dagar var kanske inte optimalt och imorgon är en målsättning att komma från matchen utan nya skador. Paul Akouokou är borta i alla fall den här matchen och kanske tillbaka i träning nästa vecka. Boubacara Kinda blir borta ca. en månad med skada på menisken.William Lindqvist ökar på hela tiden och kan kanske vara i full träning om cirka en vecka. Cheick Camara har problem med baklåret och spelar inte imorgon. Yves Sakpa Kouame har problem med ljumsken och spelar inte imorgon. Juuso Aalto är just nu i rehabträning och fortsätter med det ännu nästa vecka, sen får vi se. Så vi har kallat in ett par unga killar till matchen imorgon och vi kommer säkert att använda oss av alla byten för att kunna ta ut de killar som börjar bli trötta, sade Jens.

Matchen spelas alltså imorgon lördag den 15.4 kl. 15:00 på centrumplan i Ekenäs. Gratis inträde och kioskförsäljning finns!

 • Målvakter
  • Santeri Aaltonen
  • Jonathan Jäntti

 • Försvarare
  • Jems Geffrard
  • Olli Jalli
  • Johan Estlander
  • Otto Hirvonen
  • Zacharias Ekström
  • Joel Akpini

 • Mittfältare
  • Riku Heinonen
  • Mohamed Doumbia
  • Robert Bäckman
  • Simon Sid
  • Ville Sevón
  • Theo Lundström
  • Andreas Wahlstedt

 • Anfallare
  • Etchu Tabe
  • Felix De Bona

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon