fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Inget division ett för EIF:s herrar

Det blir inget spel i division 1 nästa säsong för Ekenäs IF. FC Jazz vann den andra kvalmatchen med 2-0 och det betyder att det kommer att spelas division 1-fotboll i Björneborg nästa säsong.

EIF kom taggade till matchen och laget skapade också matchens första målchans. Efter fem minuter sköt Konate ett skott men Jazzmålvakten Lauri Pirhonen kunde rädda. Samme Konate hamnade i fokus efter 18 minuter då han fick rött kort efter att ha knuffat en Jazzspelare.

Efter 26 minuter fick Jazz en hörna och i kalabaliken som uppstod efter den gick bollen till slut i mål via hemmaspelaren Lucas Mondino. Ekenäs IF skapade efter målet några farliga chanser men kunde inte få in bollen i mål.

I den sista minuten av första halvleken hade EIF:s Niklas Roiha ett farligt skott som gick bara någon decimeter över målet.

Jazz kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning. Läs mera här...

VN fyrkantslogo orginal Här kan du läsa vad Västra Nyland skriver


Västra Nyland: Fotbollsfeber råder i Ekenäs

Extra läktare transporteras till centrumplan och laget håller sina sista träningar. Allt börjar med andra ord vara klart inför lördagen och Ekenäs IF:s avgörande kvalmatch för division 1 i fotboll.

Det råder verklig fotbollsfeber i Ekenäs den här veckan. Efter att Ekenäs IF på söndagen spelat oavgjort 2–2 i Björneborg mot FC Jazz i den första kvalmatchen är man nu en match från avancemang till division 1. När lagen möts på nytt på centrumplan på lördag klockan 15 stiger EIF med en seger eller oavgjorda resultaten 0–0 och 1–1.

– Förstås har det varit mycket jobb och det är jobb ännu kvar, men det känns otroligt roligt att vi är i den här situationen, säger EIF-fotbollens ordförande Stefan Haglund. Läs mera här...

EIF skall stoppa Björneborgarnas marsch

I kväll åker Ekenäs IF:s fotbollskrigare upp till Björneborg för att spela den första av två matcher mot FC Jazz i kvalet till division ett. I Raseborg har man förberett sig väl för kvalets 180 minuter.

Enligt EIF:s chefstränare Jens Mattfolk satsar laget på seger i varje match, så även i Björneborg på söndag.

Läs och se mera här...

YLE: Allt är klart för fotbollsfest

På lördag blir det klart om det är Ekenäs IF eller FC Jazz från Björneborg som avancerar till fotbollens division 1. Upp till 3000 åskådare väntas komma till matchen på centrumplan i Ekenäs.

EIF:s tränare Jens Mattfolk säger att laget har fokuserat på små detaljer inför matchen.
- Vi har fokuserat på hur vi ska lyckas hålla boll och inte anfalla för snabbt och gå in i deras fällor och tvingas försvara mera.

Enligt honom mår truppen bra och laddar upp på bästa möjliga sätt.
- Alla vill spela och det finns inget att spara på. Det här är ju säsongens sista match, säger han.

Den mentala styrkan i FC Jazz och EIF bedömer han som väldigt jämn. Planen är i alla fall att dra all nytta av att EIF spelar på hemmaplan och krossa motståndarna. Läs mera här...

Thriller i Björneborg

Det blev en oerhört spännande första drabbning i avancemangskvalet mellan FC Jazz och Ekenäs IF. Den mycket underhållande matchen bjöd på fyra mål och slutade 2-2.

Raseborgsklubbens spel såg mycket darrigt ut i början av matchen och då EIF-försvaret slarvade med bollen hände det.

I den sjunde matchminuten förde Samu-Petteri Mäkelä upp hemmalaget i en 1-0 ledning och stadion i Björneborg exploderade.

EIF vaknade direkt efter målet och plötsligt så laget riktigt bra ut. I den 15:e matchminuten fick de grönklädda en frispark som Lucas Mondino slog i ribban. Situationen var inte över och på returen nätade Alex de John. Läs mera här...


Här kan du även läsa Västra Nylands nät rapport från matchen klicka här...

Självförtroende viktigt i kvalet

Text: Thomas Sundström Västra Nyland

År 1981 var Ekenäs IF:s fotbollslag en feldömd straff från att stiga till division 1. År 1997 missade EIF avancemanget efter att man haft tre matcher på sig att ta steget upp.

En gemensam nämnare är Björn Olander. År 1981 tillhörde han lagets nyckelspelare när EIF slogs ut av KePS från Kemi och sexton år senare fungerade han som lagledare och assisterande tränare när EIF under en mycket dramatisk höst slutligen slogs ut av Gnistan.

Och nu är det alltså dags för EIF:s tredje division 1-kval i modern tid. EIF har vunnit sin zon i division 2 och möter FC Jazz i ett matchpar som sträcker sig över två matcher och där segraren stiger till division 1.
– EIF har gjort en fin säsong och man har bättrat på efterhand. En av lagets styrkor är att man har en bra bredd, det är ingen panik om någon av spelarna saknas. Rent allmänt tror jag att EIF har en god chans att stiga till ettan, men det är ingen lätt uppgift, säger Björn Olander som i år följt med laget från läktarplats. Läs mera här...

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon