fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

Heikki Orasmaa kandiderar om att bli ÅRETS serviceman i Finland

Ekenäs IF:s fotbollslags mångåriga serviceman Heikki Orasmaa kandiderar för titeln årets serviceman i Finland. Till finalomröstningen har han och tolv kollegor från hela landet nominerats.

Det är bollförbundet som tillsammans med Cramo Oy lanserat omröstningen om årets serviceman. Av hundratals förslag har sedan de olika fotbollsdistrikten utsett sina kandidater till finalen och från Nylands distrikt tog sig då bl.a. Heikki Orasmaa vidare.

– Från början visste jag inte ens om att det fanns en sådan här tävling, men det känns förstås ganska roligt. Samtidigt vill jag understyrka att när det gäller EIF handlar det om ett team tillsammans med Rolf Sundström och Caj Rehnström. Det är verkligen inte jag som gör allt arbete, utan det är uppdelat, säger Heikki Orasmaa själv. Läs mera här...

HÄR KAN DU RÖSTA

Oavgjort för EIF:s herrar i toppkampen mot Gnistan

En verklig thriller bjöd Ekenäs IF och Gnistan från Helsingfors på då lagen möttes i fotbollstvåans toppkamp i södra zonen. En tvivelaktig straff åt båda lagen på stopptid gav tills lut ett oavgjort resultat.

Slutsiffrorna blev 2-2 (0-1).

Spelmässigt sett får gästande Gnistan vara nöjd med det oavgjorda resultatet från matchen som spelades i vackert sommarsolsken på söndagskvällen på centrumplan i Ekenäs. Så mycket mera skapade hemmalaget under den andra halvleken.

I den första halvleken fick publiken som uppgick till över 500 personer se endast en målchans och den kom i den 17e spelminuten. Gnistans mittback Toni Takamäkis förlisande passning i djupled gav läge åt Tuomas Mustonen som avslutade med stor precision.

I den andra halvleken var det EIF som förde spelet och skapade också minst fem kvalificerade målchanser. Gnistan fick också ett par lägen, närmast tack vare det kontringsspel laget är duktigt på. Hemmalagets målvakt Oscar Forsström spelade sig till matchhjälte med ett par – tre mycket fina räddningar.

Till slut gav den hårda EIF-pressen resultat. I den 79e matchminuten slog inbytta Arber Istrefi till med ett distansskott från ungefär 20 meter. Skottet gick i målvakten Timo Aaltonens vänstra hörn. Aaltonen var chanslös. Läs mera här...

Foton från matchen kan du tittä på här...

Tony Pihlström borta upp till 8 månader

Unga talangfulla fotbollsspelare Tony Pihlström (1997) skadade sig i matchen mot GrIFK. Skadan visade sig vara av den värre sorten då främre korsbandet är av samt menisken skadad. Förutom det fanns det dessutom broskbildning i knäet. Nu följer operation samt vila och rehabilitering 8 månader framöver.

Kyle Hoffer återvänder till EIF-fotboll

Amerikanske mittbacken Kyle Hoffer återvänder till Ekenäs IF:s fotbollsmanskap. Han kommer till Finland på måndag och spelar antagligen redan lördagen den 24.8 för EIF.

Den 23 år gamla Kyle Hoffer spelade i EIF under säsongen 2011 i EIF. Den säsongen spelade Ekenäslaget i division 3 och avancerade till division 2 på hösten.

Hoffer är en mycket skicklig mittback som sannolikt kommer att spela på den positionen också i Ekenäs IF.

EIF-managern Peter Haglund är mycket nöjd över beskedet att Hoffer kommer till Ekenäs IF.

- Han är väldigt bra och om han spelar mittback ger det förstås nya alternativ i anfallsspelet, säger han. Läs mera här...

Endast ett poäng för EIF:s herrar mot Klubi04

En seriepoäng fick de båda lagen Ekenäs IF och Klubi 04 från Helsingfors med sig från onsdagskvällens underhållande fotbollsmatch. Matchen ingår i herrarnas division 2, södra zonen.

Slutresultatet skrevs 1-1, efter pausledning för Klubi 04.

Att matchen slutade oavgjort var kanske aningen överraskande, så pass mycket bättre var hemmalaget EIF på centrumplan i Ekenäs. Matchen spelades inför omkring 400 åskådare, men trots mörka moln på himlen blev det inget regn, ett regn som antagligen skulle ha varit välkommet för spelarna i den kvalmiga luften.

Matchen fick en lite oväntad inledning då gästerna redan i den andra spelminuten efter en aningen råddig situation gick i en snabb ledning. Helsingforsarnas Karim Jouini sköt ett skott från tio meters avstånd, ett skott som verkade ändra riktning från en försvarsspelare och från EIF-målvakten Oscar Forsströms fingrar. Läs mera här...

GrIFK:s herrar stoppade EIF:s framfart efter 15 matcher utan förlust

Grankulla IFK blev laget som lyckades sätta stopp på Ekenäs IF:s 15 matcher långa förlustfria svit i herrarnas fotbollstvåa. GrIFK var bättre på sin hemmaplan på söndagskvällen.

Hemmalaget vann matchen med siffrorna 4-2 (1-1).

Ekenäs IF:s manager Peter Haglund medgav efter matchen att Grani var det hungrigare laget.

- Det verkade lite som så, att de var på ett aggressivare humör och ville mera. Och visst är det ju så att vår trupp är nog klen just nu, sade Haglund efter förlustmatchen.

Och den klena truppen blev igen en man klenare, då unga Tony Pihlström skadades i matchen. Han blev inbytt med ungefär en kvart kvar att spela och skadade sitt knä nästan genast.

- Det är svårt att säga hur allvarlig skadan är, men det såg nog illa ut, sade Haglund.

Pihlström fördes med ambulans till sjukhus. Läs mera här...

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon