fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 
  • Herrar
  • Aktuellt
  • Pole posision – för avancemang, inför EIF - Klubi 04

Pole posision – för avancemang, inför EIF - Klubi 04

Ekenäs IF har utan tvekan startruta ett när division-I i fotbollen rullar vidare mot antingen direkt avancemang , eller via kvalspel. I den nedre regionen kämpar bottenlagen för att undgå degradering. Och det är just de lagen som på hösten är livsfarliga att möta. Fotbollsettan går onekligen mot ett avgörande – avancemang, nytt seriekontrakt eller degradering.

För ”de grönvita” blir söndagens kamp mot Klubi 04 ingen lätt upp uppgift, trots att laget ligger på jumboplats. Huvudstadslaget har på sina senaste matcher knipit poäng och inlett kampen mot degradering. Klubi 04 har en hängmatch ospelad. Chansen att kravla sig upp över nedflyttningsstrecket finns.

EIF-tränaren, katalanen Xatart är medveten om utgångsläget, men vill inte alls tala om avancemang till ”La Veikkausliiga” (på riktigt Veikkausliiga). Han fokuserar, med betoning på fokuserar, på matchen mot Klubi 04. Någon risk för underskattning då EIF möter bottenlaget råder inte i truppen.

– Det är i den här kampen mycket känslor från båda lagens sidor. Men för oss, spelare och tränare, gäller att hålla kontroll över situationen. Jag skulle bli besviken om spelarna underskattar motståndarna. Våra träningar bygger helt på hur vi skall spela mot Klubi 04. Vi har mött dem tidigare och vet hur de spelar.

Xatarts stryka som tränare ligger i att han alltid noggrant analyserar kommande motståndare. Det har han gjort ända sedan han tog över EIF och det är en del av förklarningen till att EIF ligger i tabelltoppen.

– Det är viktigt att vi koncentrerar oss på rätta uppgifter. Det har vi gjort ända sedan starten. Vi förbereder oss alltid så bra inför varje kamp som det bara är möjligt. Det är en av orsakerna till att vi är där vi är nu. Jag är medveten om att matchen är viktigt för båda lagen. Vi går in för att ta tre poäng, säger Xatart.

Akseli Ollila på EIF:s mittfält är en spelare som nästan i det tysta avancerat i skytteligan, till en delad fjärde plats. Det har hittills blivit sju pytsar, några verkligt snygga. Han förklarat vårens måltorka med att det fanns små detaljer som inverkade.

– I början på säsongen skapade vi bra lägen, men självförtroendet var kanske inte riktigt det bästa. Men sedan hade jag en diskussion med Xatart. Vi försökte finna en lösning på vad jag borde koncentrera mig på för att utveckla mitt spel. Xatart har visat förtroende för mig. Och småningom har pusselbitarna fallit på plats. Målen har bara trillat in, säger Ollila.

Han säger att EIF känner till Klubi 04:s styrka. Framför allt ett offensivt anfallsspel. Trots att laget ligger sist i tabellen.

– Det skall vi försöka få bukt på. Men bottenlag? Alla matcher är besvärliga, och klart är att när vi leder serien kommer det en del nerver upp på ytan. Jag själv känner inte av någon press, säger Ollila.

I de två senaste matcherna, mot AC Kajaani hemma och AC Oulu borta har EIF:s spel i andra halvlek rasat. Ollila säger att i hemmatchen Kajaani blev man lite för säkra efter 4–1 ledningen.

– Det är inte någon bra borförklarning. Mot AC Oulu hade vi först en sjutimmars lång tågresa. Och på tåget åt vi inte ordentligt före matchen. Det förklarar varför krafterna försvann.

– Men mot Klubi 04 är vi redo...

Matchen på Centrumplan börjar kl. 18.30.

Text: Hans Nyman

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon