fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

Seger trots usel halvlek

EIF fick en påminnelse om att en fotbollsmatch varar i 90 minuter. Och att det inte går att sluta spela trots en klar 4 – 1 ledning. Andra halvlek vill nog de ”grönvita” hest glömma. Det blev till slut 4–3 (3–1) seger över AC Kajaani. Och fortsatt tätposition.

– Jag vet inte vad som hände med oss. Vi blev plötslig nervösa. Kanske vi trodde att segern var klar redan när vi ledde 3–0. Vi gav dem en chans att komma in i matchen och AC Kajaani tog den. Men visst visade vi på slutet när vi stod med ryggen mot väggen bra styrka. Jag tycker ändå att det var starkt gjort att vinna trots att vi spelade en usel andra halvlek, säger mittfältets arbetsmyra Riku Selander.

AC Kajaanis tränare Mika Lumijärvi har lite samma tankegång.

– EIF trodde att matchen var klar. Men visst spelade ändå laget starkt och det var starkt att vinna trots en mindre bra halvlek. Vår akilleshäl är försvarsspelet, och tabellplacering motsvarar för tillfället vår kapacitet.

Den som efteråt var gladast i EIF var tvåmålsskytten i första halvlek, Hanson Boakai. Han stod åter en gång för en bra insats och försvarar sin plats i anfallet.

– Det var en skön seger. Vi spelade inte bra i andra halvlek, men helheten var avgörande. Vi är som en enda stor familj. Vi vinner matcherna tillsammans, säger Boakai.

Chakib Hocine spelade bra i 90 minuter, vilket hela försvarslinjen gjorde.

– Kajaani satte plötsligt hård press på oss och vi tappade rytmen. Men jag tycker ändå att vi som helhet klarade oss hyggligt. Det är starkt gjort att ta tre poäng torts uselt spel. Segern är för oss viktig, säger Hocine.

Akseli Ollila i anfallet stod för två fullträffar och ett snyggt förarbete till Boakais första fullträff.

– När vi ledde 4–1 och spelet löpte som på ett snöre blev vi övermodiga. I andra halvlek var vi ordentligt illa ute. Men trots uselt spel vinner ett bra lag också matcher, säger Ollila.

I andra halvlek fick EIF straff (68 min.) Ville Sevon fälldes efter en raid över bollen innanför straffområdet och svenske domaren Farouk Nehdi visade på straffpunkten. Akseli Ollila steg fram som skytt och gjorde inget misstag, 4–1. Det blev räddningen för ”de grönvita”.

EIF gjorde en stark första halvlek. Atte Sihvonen (passade till Boakais andra fullträff), Hans-Emil Honkasalo (spelade fram Ollila till 3–0-målet) och Jacob Bushue på mittfältet spelade alla stabilt. I andra halvlek slutade nästan helt EIF att spela och standaren sjönk märkbart.

Albert (straff. Meleke fällde Lasso Cristiano), Willy Patrick och Lasso Cristian stod för gästernas fullträffar. 649 betalande åskådare hade bänkat sig i sommarvärmen kring centrumplanen.

Text Hans Nyman

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon