fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Serger för Grönvitt i Derbyt

Det gick som det skulle och Raseborgs andralag (Tvåan) föll med siffrorna 2-0 (0-0) på konstgräsplanen i Karis. Detta efter mål av Lucas dos Santos och Johan Estlnader.

Väderleks gudarna var på Derbyt sida då man bjöd till med ett fint vårväder med sol och plus grader. Pubilk tillströmmningen var riklig och café utbudet var likaså. När läktarplatserna tog slut fick de övriga ställa sig runt planen vilket skapade en god stämning, skulle dock knappast gå igenom de ny strängare säkerhetsreglerna Bollförbundet kokat ihop. Som helhet var det en lyckad tillställning och kommer sannolikt att få en fortsättning de kommande åren!

nyhet 2016 04 03b

Raseborgs andralag saknade några öppningensspelare men kunde trots det få ihop ett bra lag. EIF kom till matchen med bästa möjliga trupp förutom Tamás Gruborovics, Tim Murray, Sampsa Timoska och Edgar Paul som alla hade små skavander och hamnade stå över. De grönvita hade en ganska stor trupp med och i den andra halvlek skedde en hel del byten, då bl.a. Johan kunde göra sin första match på länge och Martin Manelius fick göra ett inhopp som till vardags spelar i B17 laget.

Första halvlek skulle visa sig bli mållös efter ett övertag av EIF medan motståndet satsade på försvaret. Tidigt i den andra halvleken kunde EIF spräcka nollan och efter det öppnade de rödvita upp lite mera vilket skapade för mera lägen. Det var Lucas som kunde placera in bollen i mål aningen från vänstersida där han spelade. Raseborgs andralag hade bud på något mål också men det ville sig inte då Jonathan Jäntti alltid stod ivägen.

nyhet 2016 04 03c

EIF hade bud på flera mål som t.ex. när Theo Lundström sköt på direkt pass och bollen gick förbi målvakten Santeri Aaltonen men i undre sidan av ribban och ner via marken och ut. Lamin Jaiteh satte in returen men han flaggades för offside. Det började rinna igenom mera mot slutet och efter två-tre straffsituationer fick EIF till slut sin straff då Lucas fälldes i straffområdet. Johan steg fram och satte den hur säkert som helst. Även unge Martin hade ett läge där han fick iväg ett skott men det blev inte så bra träff och målvakten kunde fånga det.

Arrangörerna var nöjda med arrangemanet och tackar den vältaliga publiken för understödet! I tisdag är det match igen på samma plats kl. 17:30 då FC Inter (VL) kommer på besök. Här några andra medier som gjort inlägg om matchen: Västra Nyland och Svenska Yle Västnyland.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon