fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Herrar
  • Aktuellt
  • Som bomull för hjärtat – och doft av ”La Veikkausliiga”

Som bomull för hjärtat – och doft av ”La Veikkausliiga”

Ekenäs IF:s fotbollselvas uppvisning mot Klubi 04 var som bomull för hjärtat. Låt vara att det var bottenlaget som gästade idstaden , centrumplanen. Den föreställning hemmalaget bjöd på bådar bara gott för fortsättningen. Segersiffrorna 5–0, var glädjande, men inte bara det. Nästan hela 900 (878) betalande åskådare hade bänkat sig kring arenan. Månne det kan betyda att semestrarna och stuglivet för sommaren är smått över? Eller börjar faktiskt publiken hitta vägen till Centrumplan, division-I fotboll?

Fotbollsettan går onekligen mot både ett spännande och intressant (slut)skede. Just nu spelar EIF den klart bästa fotbollen. Eller om man så vill: det intressantaste laget i fotbollsettan. Och det borde till hemmamatcherna locka publik. Frågan är om det någonsin på centrumplanen spelats en så bra fotboll som den här säsongens grabbar gör? Det borde vara nästan omöjligt att inte kunna ta det här laget till sina hjärtan. Hanson Boakai, Atte Sihvonen, Ville Sevon, William Lindqvist, Jonathan Jäntti, m.m. m.m... Det må vara tillåtet att på den här webbsajten säga: ”Vi älskare er” – efter uppvisningen mot Klubi 04 – vilka härliga lirare!

Det doftar onekligen ”La Veikkausliiga” (i verkligheten Veikkausliiga) för EIF-tränaren, katalanen Xatarts lag. För tillfället är ingenting avgjort, men visst har de ”de grönvita” det väl förspänt. Så som topplagen för stunden spelar – mycket i kors och tappar dyrbara poäng mot botten- och mellanskiktslagen – kan många resultat rentav helt enkelt gagna EIF. Förutsatt att Ekenäs IF fortsätter som hittills att spela lika stabilt. Tar EIF i följande omgång poäng borta mot KTP (inte förbjudet att vinna) väntar hemma en kanonmatch mot Haka, den 2 september. Här kunde målet vara att spräcka över tusen på läktarna. Det är en karamell som managern Peter Haglund och hans mannar en tid gott kan suga på – och omöjlig behöver det inte vara.

Efter en så klar seger, ett så kontrollerat och stabilt spel som EIF presterade mot Klubi 04 borde man inte behöva säga ett enda ord. Men några små noteringar kan väl ändå vara tillåtet? EIF presenterade två nyförvärv. Kevin Kauber i anfallet. Han hade alla världens chanser att smäll in fyra-fem mål. Hade han lyckats med det hade han varit sin egen lyckas smed. Bara nervositeten avtar att prestera kan det i fortsättningen bli riktigt bra. Han har ett bra löpsteg, är osjälvisk och söker situationerna bra. Vad liberon Gassama Aboubacar går för är det här skedet svårt att säga. Det är möjligt att han spelar borta mot KTP och efter det är man kanske lite klokare. Chaib Hocine och Hans Boakai vilar på grund av att varningskontot är fullt.

Go for it EIF!

Text Hans Nyman

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon