fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 

Stort steg för EIF

Att vinna matcher är ju alltid bra, speciellt när det är de rätta matcherna som vinns! Nu har EIF tagit två sådana på raken och med det stora kliv mot förnyat kontrakt i landets nästhögsta serie.

Gnistan var på besök och de var i form, detta märkte också rätt så tydligt i första halvlek då de kunde sätta rätt så stor press på EIF:s backlinje. Detta medförde oftast bolltapp i form av svåra passningar till de egna grönvita spelarna. Sen så kanske Gnistan inte heller kom till så många farliga lägen och hade de skott läge så gick bollen oftast rejält förbi.

Några gånger glimtade EIF till och bästa läget i första halv skapades av Felipe Mello då hans tunga skott träffade ramverket, några centimeter neråt och inåt så hade det varit mål. Senare så landade samma spelare opassligt och hamnade i slutet av halvleken utgå pga. smärta i axeln. Han fördes vidare på undersökning och det befaras att hans säsong var över, men inget är säkert ännu. Istället för Felipe Mello kom Simon Sid in och gjorde ett bra inhopp, han kom in när det var 39 minuter spelade och hann under den tiden skapa ett läge där hans skott gick tätt förbi den bakre stolpen.

Den andra halvleken var bättre av EIF och laget spelade lugnare och fick ihop flera passningar till varandra. I den 58:de minuten steg Raumos gåva till Ekenäs Juuso Aalto fram och trots 3-4 stycken motståndare fast i sig så lyckades han komma fri och få iväg ett skott. När Juuso Aalto skjuter innanför straffområdet är det nog oftast med samma resultat, så även denna gång och 1-0 var ett faktum. EIF hade bud på flera mål då både Boubacar Kinda, Felix De Bona och Simon Sid hade fina lägen. Den sist nämnda var ensam igenom emd en försvarare i ryggen och då han sköt blev han tillika på sprungen och krockade med målvakten. Detta orsakade problem med högra knäet och han fick avbryta matchen vid 78 minter spelade.

Någon värre anstormning lyckades inte Gnistan skapa och EIF tog en behärskad seger till slut, dock utan något finlir. Nu är det bara att blicka framåt mot nästa match som är inkommande lördag då EIF reser till Karleby för att möta KPV en sista gång.

Andra medier om matchen: Västra Nyland, Svenska Yle Sporten, Bollförbundet, Gnistan, statistik, highlights och tabellen.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon