fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Tiempo de decir gracias

Ekenäs IF:s sista för fotbollssäsongen hemmamatch behöver inte bli någon tråkig tillställning. Hemmapubliken har fått uppleva en sällan skådad insats av ”De grönvita”. På lördag när AC Oulu anländer till idstaden finns en chans att på plats tacka laget, tränarna och klubbledningen och säga: ”DAGS SÄGA TACK ”. Årets säsong har varit fantastisk.

Den 16 juni gästade AC Oulu Ekenäs och då fick EIF den här säsongen för första gången en knäpp på näsan, ACO vann 2–0 på Centrumplan. Efter det blev det tolv i rad förlustfria matcher, många oförglömliga. Även om både EIF och gästande laget har missat chansen till direkt avancemang, eller via kvalspel, finns ändå en hedersam tredjeplats i tabellen att kämpa för.

– Vi vill hellre bli tredje än sluta på en plats i mitten i tabellen. Vi går in för tre poäng. Jag tror säkert att ACO tänker i samma bana, säger mittfältsspelaren Riku Selander.

Han säger att laget har en möjlighet att tacka hemmapubliken för säsongens fina understöd.

– Båda lagen kämpar för tredje platsen. Det blir säkert en underhållande, tuff match. Vi vill vinna, avsluta med att ge hemmapubliken den fina känslan av att de fått vara med om en fantastisk resa.

Efter matchen mot ACO återstår en kamp borta i huvudstaden mot redan nedflyttningsklara Klubi 04.

EIF grillade länge förhandsfavoriterna, i främsta hand KPV från Karleby och Helsingfors IFK. ”De grönvita” hängde länge envist med i tabelltoppen och hade alla chanser i världen att avancera. Men den 9 september borta i Jyväskylä blev det tvärstopp. Bottenlaget överraskade, JJK vann 3–1. EIF återhämtade sig inte helt efter den smällen.

– Det är onödigt att i det här skedet göra något sammandrag av säsongen. Vi har en bortamatch kvar. Såhär långt har vi trots allt gjort en bra insats.

Selander vill inte säga i vilken av höstens matcher chansen till avancemang rök. Men förlusten borta i Jyväskylä än idag svider.

– Det var en match vi borde ha vunnit.

Matchen på lördag på Centrumplan mot AC Oulu börjar kl. 14.00

Ducca Nyman
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon