fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vågat drag av tränarteamet

EIF:s tränarteam visade i senaste bortamatch mot Haka (1–1) att de inte sitter med tummen mitt i handen. I föregående kamp hemma mot KTP blev det visserligen 3–2 seger. Men man var inte helt nöjd med spelarnas insats, framför allt i försvaret. De gick själv på onödigt höga varv vid sidolinjen och Xatart blev uppvisad på läktaren, vilket automatiskt betydde en matchavstängning.

Han var ändå med i Valkeakoski, men fick följa kampen från läktarplats. Biträdande tränaren Santesmases fick sköta ruljangsen. Och gjorde det bra. Men Xatart hade ändå haft sitt finger med i laguppställningen. Mittbacken Ulrich Meleke har hittills varit säkerheten själv. Men hemma mot KTP spelade han darrigt. Det ledde till att han bänkades borta mot Haka. Det var ett modigt drag av tränarteamet. Haka är inte vilket lag som helst och Meleke ingen dussinspelare.

Försvarsspelet har varit ”de grönvitas” trumfkort hittills. Och att ändra i en försvarslinje har alltid sina risker, stora risker. Men Chakib Hocine och William Lindqvist i mitten fungerar bra ihop. Tillsammans med pålitliga keepern Jonathan Jäntti. Tränarteamet föredrar en rak fyrbackslinje, dels för att spelarna vill spela så och dels för att det också fungerar perfekt. Det är bara att fortsätta på den linjen.

Men att bänka en så central gestalt som Meleke gör visserligen att hjärtat hoppar högt upp i halsgropen. Tränarteamet vet tydligt vad de sysslar med. De kräver disciplin på planen och att det taktiska mönstret följs. Tränarna daltar inte med någon spelare, oberoende av spelplats eller vad man heter. Dessutom ser kemin i laget ut att fungera. Kan det vara en del av förklaringen till lagets hittills fina insats?

EIF har inlett den andra tredjedelen starkt. En viktigt poäng borta mot ett såpass starkt lag som Haka är mer än bra och gör att laget för närvarande parkerar på en fjärde plats i tabellen. Och är onekligen med i tätstriden. Knappast hade någon, ens lagledningen, då säsongen inleddes räknat med en så här prima placering, prima insats?

Diskussionen om avancemang till Veikkausliiga kan gatuparlamentet föra. EIF:s lagledning tänker knappast på den. Men för tillfället finns chansen där. ”Bara” två poäng upp till kvalplats och KPV skiljer...

Men man skall inte ropa hej förrän man hoppat över bäcken. Det återstår många svåra matcher (härlig klyssja). Så här långt kan ändå lagledningen lite suga på karamellen och njuta. Placeringen i tabellen, spelet på planen, tränar- och spelarvalen och lagandan, jobbet kring hela laget ger Peter Haglund & co ordentligt andrum. För närvarande behöver man inte fundera över att klara kontraktet. I stället ger insatsen en möjlighet att utveckla det som man hittills gjorts bra.

Text: Hans "Ducca" Nyman

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon