fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst i generalrepetitionen

EIF mötte ett aggressivt och ettrigt Kultsu FC igår på centrumplanen i Ekenäs. Efter en svår första halvlek kunde grönvitt vända matchen och göra tre mål i den andra halvleken för att vinna med 3-1 (0-1).

EIF hade svårt att bygga någo alls i den första halvleken då gästerna rörde sig kvickt och kom högt på. Detta resulterade i ett mycket råddigt spel för EIF som hade svårt att få ihop flera passningar i följd, gästernas försvar kunde fånga upp de flesta bollar. Nämnda försvar rullade också fint bollen och fick hjälp av mittfältaren Jonathan Dunyin som deltog aktivt i spelet. EIF valde att avvakta och gick inte på förrän ungefär vid mittcirkeln på motståndarnas planhalva.

Första målet kom efter en öppning av Santeri Aaltonen i målet som mittförsvaret kunde bryta. Cheick Camara gick lite upp för att i sin tur bryta men fick endast spelaren, bollen gick dock till Kultsu FC och spelet fortsatte. De slog en lyra över backlinjen i luckan som Cheick Camara lämnade efter sig, Santeri Aaltonen rusde ut emot den högt studsande bollen men Kultsu FC anfallaren hann emellan och lyfte bollen i mål. Det var misstänkt offside på anfallaren som gjorde mål, men var rätt mycket annat som gick fel innan för de grönvita. Första halvleken slutade i 0-1 till gästerna från Joutseno, Villmanstrand.

EIF gjorde ett byte vid halvtid då Cheick Camara steg av medan Olli Jalli kom in, han tog Joel Akpinis plats medans han flyttade till mitten i försvaret. Denna halvlek kunde försvaret hålla bollen bättre och gick inte framåt hela tiden, motståndarna spelade rätt lika omän kanske lite mindre ettriga. Halvlekens första mål kom då Zacharias Ekström kom i skottläge lite utanför straffområdet på sin vänsterkant och fick iväg ett kraftigt skott, skottet gick inte direkt i mål men på returen fanns Ville "Fox In The Box" Sevón.

Inte så långt senare var det dags igen, då Zacharias Ekström (red. osäker på person) blev fälld då han rusade in i straffområdet med bollen. Dagens rättsskipare Dennis Antamo tvekade inte då han direkt blåste för straffspark, en straffspark som Johan Estlander förvaltade på bästa sätt genom att göra vågor i nätmaskorna med bollen

Gästerna var aktiva och hade endel boll men kunde inte riktigt skapa något åt Santeri Aaltonen i den andra halvleken. Spelet löpte bättre på mittfältet för EIF i den andra halvleken då Riku Heinonen och Mohamed Doumbia kanske startede en aning lägre än i den första där de spelade rätt högt och Kultsu FC ofta kunde spela bollen in bakom dem. Två byten gjorde EIF ännu i matchen då Simon Sid och Felix De Bona kom ut och Theo Lundström samt Etchu Tabe kom in. Mo slutet av matchen kunde den sistnämnda fastställa slutresultatet 3-1 genom ett skott utifrån straffområdet som smet in vid den vänstra stolproten.

nyhet 2017 04 22b
"Skönt att träningsmatcherna är över och de riktiga börjar" sade färska kaptenen Johan Estlander efter matchen och tror att många anhängare är av samma åsikt. Kan du inte vänta tills nästa lördag då herrarna åker till Åbo för att möta TPS (Eklöven ordnar busstransport för 10 €, kontakta Gustav Lundström) så kan ni idag lördag se Akademin ta sig an Ponnistajat på centrumplan kl. 16:00. Vill ni resa lite, till t.ex. Dickursby på söndag så kan ni där se EIF:s B17 pojkar kl. 16:20 som möter TiPS, en match som ingår i B17 div. I.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon