fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
nyttlag2019information
nyttlag2019flickor nyttlag2019pojkar
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • B17 ser med försiktig tillförsikt mot seriens början

B17 ser med försiktig tillförsikt mot seriens början

Föreningens representationslag brummar på i Finska Cupen och det värmer det grönvita hjärtat. Det ger en bra känsla inför säsongen. Inte bara ”ettan” förbereder sig för seriestarten utan även i B17, där föreningens äldsta juniorpojkar spelar, har förberedelserna för serien 2018 varit igång sedan november i fjol. Då gick tränarna Robert ”Robba” Wahlstedt och Niklas Busk samtal med laget och man valde att möta säsongen som ett lag som spelar i två serier så att alla har möjlighet att spela fotboll. B17 förvaltar dock en plats i förbundets division ett och jakten på spelare som kan hjälpa laget att hållas kvar där har pågått i princip sedan dess.

Då vi trots allt befinner oss i Ekenäs och inte på det kända Strömsö så har ju några hinder kommit fram på vägen. Alla spelare var inte lika dedikerade som andra och har därmed hoppat av och skador tenderar att komma då de är minst välkomna. Men hinder är till för att övervinnas och med gott samarbete och kreativitet kan vi se med försiktig tillförsikt mot framtiden.

Från början av november har vi tränat tillsammans med akademin för att vara tillräckligt med spelare på träningarna. Den grönvita linjen går inte bara åt ett håll i detta avseende utan i ett tidigt skede påbörjades samarbetet med P03. En handfull nolltreor och några nollfyror har regelbundet, en till två gånger i veckan, tränat med oss. Vi vill understryka att samarbetet med P03 har löpt utmärkt. Spelarna i laget, som alltså dels är killar som satsar hårt på fotbollen och dels är killar som ser fotbollen som en hobby, har haft möjlighet att träna fyra gånger i veckan. Tillsammans med tränarna har de kommit överens om hur deras personliga träningsplan har sett ut.

Laget har spelat några träningsmatcher men tyvärr har vinterns tidiga ankomst och idoga ihållande gjort det svårt att spela träningsmatcher på hemmaplan. Laget gjorde dock en resa till Åland i början av februari för att delta i en turnering i Eckeröhallen, vi spelade med två lag men de flesta spelade i bägge lagen. Vi klarade oss fint i själva turneringen men det viktigaste med resan var att bygga upp en laganda och lära känna varandra ännu bättre. Som funktionär värmde det hjärtat extra mycket att se hur dessa killar vuxit upp till fina ungdomar som har ett fint beteende. Det är verkligen ett privilegium att ha fått vara en del av deras fotbollshistoria.

Gröna linjen nämndes tidigare och den är föreningens linje för spelarutveckling. Alla spelare har, endera med mer eller mindre förhoppning, drömmen om att spela i ”ettan”. För några av våra spelare har den drömmen blivit sann, då de redan har debuterat i herrarnas representationslag. Upp till fem spelare från vårt lag har tränat med ettan, en del av dem mer eller mindre regelbundet. Med andra ord är EIF en mycket god fostrarförening som har många lovande juniorer för framtiden.

I en liten förening som EIF är det alltid en utmaning då spelarnas individuella utveckling tas i bemärkelse i den utsträckning att dennes insats behövs i flera lag. Lagen är oftast små och då upp till fem spelare är borta från lagets träningar påverkas det ju samt att lagets interna spel och uppbyggnad inte kommer till sin fulla rätt då inte alla spelare är på plats.

B17 laget kommer alltså spela i förbundets division ett och är åldersgruppens tävlingslag. Målet är enligt tränare Robba Wahlstedt att förnya kontraktet. ”För att klara av det så måste vi spela ihop som ett lag där alla stöder varandra”, säger Robba som känner till att de yngre lagen i föreningen har mycket lovande juniorer och hoppas således att platsen i division ett kvarstår.

B17 spelar dessutom i distriktets division två och inriktningen är här mer hobbylik. Lagets huvudsakliga uppgift är att ge speltid till alla spelare och förbereda spelare födda 2003 för spel i de äldres serie. Många av spelarna födda 2001 och 2002 kommer dessutom att spela med akademin i herrarnas division tre.

Det blir alltså en matchrik säsong och vi hoppas att hemmamatcherna lockar mycket publik till Centrumplanen. Säsongen korkas lördagen den 14 april med en bortamatch i division två och den första hemmamatchen spelas 19.4 kl. 20, matchprogrammet är ännu inte klart för division ett. Akademin inleder sin säsong med en bortamatch och spelar första hemmamatchen 25 april kl 20. Välkomna att heja EIF till vinst!

Text: Tove Gustafsson
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon