fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • EIF B17 förlorade borta mot KaaPo

EIF B17 förlorade borta mot KaaPo

Morsdagsfirandet avslutades i moll för EIF B17 i St Karins, pojkarnas fotboll division 1

Termometern vid planen visade 29 grader en stund före matchen, så det var väl på plats med en extra paus mitt i första halvleken.

Kaarinan Pojat var som väntat ett hårt lag, som speciellt i första halvleken förde spelet klart. Antagligen kände också många av EIF-killarna av i benen att detta ver den tredje matchen på fyra dagar för flera av spelarna. KaaPo hade kontroll över spelet med bra tempo i passningspelet och rörelse också utan boll. 

Genast under de första minuterna kom KaaPo till några farliga lägen, och utan målvakten Albin Wasiljeffs paradräddnignar skulle det genast blivit 2-3 mål.

EIF fick inte spelet alls att löpa, och efter 12 minuter spelade gjorde KaaPo första målet på en snabb kontring efter en felpassning på mittfältet.Sex minuter senare ökade KaaPo på ledningen när de pressade EIF's spelbygge högt, och stal bollen efter en litet diskutabel tackling i ryggen på EIF's mittback Robert Bäckman, som domaren valde att inte blåsa frispark för.

Det var glest om chanserna för EIF i första halvleken, ett av de få skottena mot mål presenterade Sami Kankaristo som skar in från västerkanten mot mitten, men skottet gick rakt i famnen på målvakten.Istället var det KaaPo som utökade ledningen i slutet av halvleken, igen på en löpboll igenom EIF's försvarslinje. KaaPo var tyvärr väl förtjänta sin 3-0 ledning i pausen, så pass stor skillnad var det i spelet i första halvleken.

I andra halvleken ändrade sedan spelbilden klart. EIF ökade på löpandet medan KaaPo verkade ta ner på tempot. Nu var det EIF som höll bollen och tidvis visade riktigt fint passningsspel på mittfältet. Men det visade sej vara svårt att tränga igenom motståndarnas backlinje, och man kom inte till några riktigt farliga lägen. 

Mot slutet av matchen ändrade EIF sin uppställning till mera offensiv med tre anfallare, men inte heller detta ledde till önskade resultat.

I stället var det KaaPo som slutligen avgjorde matchen med dryga 10 minuter kvar att spela, när en hörna knoppades i mål från nära håll, och resultat-tavlan visade 4-0.

EIF hade ännu en chans att reducera ledningen med en friskark från 20 meter i slutet av matchen. Robert Bäckman placerade friskarken i bakre hörnet, men KaaPos målvakt lyckades rädda skotet till en hörna.

Hannes Gustafsson var nu tillbaka på sin plats som defensiv mittfältare, efter att ha spelat några matcher som mittback, och han spelade bra speciellt i andra halvleken.Lagets kapten Hannes var ändå missnöjd med resultatet: "Det känns som om något skulle fattas i vårt spel just nu, men det är svårt att säga exakt vad det är."För övrigt spelade Albin Wasiljeff bra i målet och räddade flera klara mållägen.

Nästa match spelas inkommande söndag 20.5 kl 15:00 på Centrumplan mot EPS från Esbo. Det blir en mycket viktig match, då EPS ligger bara 2 poäng efter EIF i tabellen med lika många matcher spelade.

Foto av Robin Gottberg: August Björklund, Rober Bäckman, Simon Lindholm, målvakten Albin Wasiljeff och Sami Kankaristo försvarar en hörna
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon