Fotbollssektionen
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • EIF fotboll deltar i utvecklingsprojekt för flickfotbollen

EIF fotboll deltar i utvecklingsprojekt för flickfotbollen

EIF valdes i början av året ut till en av de föreningar som deltar i Finlands Bollförbunds projekt för flickfotboll . Projektet fokuserar på flickfotbollen för flickor under 10 år. Arbetet inom ramen för projektet är nu i startgroparna. Hittills har föreningens representanter deltagit i ett startseminarium och lämnat in en projektplan till bollförbundet. Bollförbundet i sin tur stöder föreningen genom att granska projektplanen och ge feedback på föreningens visioner och ideér för projektet. Förbundets anställda kommer också att besöka föreningen i samband med något evenemang inom ramen för projektet.

Varför är vi med?

I föreningens flickfotboll finns flickor födda mellan 2002 och 2012. Trots detta är antalet lag endast fyra då man i regel bör ha flickor från två årgångar för att bilda ett lag. Bland de äldre flickorna spelar 2002–2005 födda flickor i ett och samma lag. En konkret målsättning för projektet är alltså att försöka öka flickfotbollens synlighet och få fler flickor att komma i kontakt med fotbollen och välja fotboll som hobby redan i unga år. Om det lyckas så kan även flickorna oftare ha flicklag som består av flickor födda samma år. En av de stora målsättningarna är alltså att öka antalet flickspelare och då framför allt flickor som är 10 år eller yngre. Speciellt hoppas vi på mer flickor med i vårt nya lag för 2012 födda.

Vad händer nu?

Under maj månad erbjuds nya flickor en gratis testmånad. Föreningen informerar fortlöpande i sina olika kanaler om var och när de olika flicklagen tränar. I juni ordnas sommarens första fotbollsskola och även dit vill vi locka så många flickor som möjligt. Alla flickor som redan spelar fotboll får också ta med sin kompis och prova på fotboll under maj månad. Vi vill också att föräldrar aktivt sporrar sina egna flickor att ta med kompisar till träningarna. I augusti erbjuds igen en öppen månad då så många intresserade som möjligt får komma med och prova om fotboll är rätt grej. I augusti ordnas också den andra fotbollsskolan. Föreningen vill också samarbeta med skolorna i någon form inom ramen för projektet, hur och när detta ska ske är under arbete.

Från föreningens sida hoppas vi att flickor, föräldrar, tränare och andra EIF:are under våren och sommaren bidrar med positiv anda till att stärka och stöda flickfotbollen på alla sätt. Vi kan ännu göra mycket för att visa vilken fantastisk hobby fotbollen är för både flickor och pojkar. Kanske vi senare under året får uppleva den ytterst populära flickfotbollsfesten på nytt...

EIF F10-11 håller öppna träningar 6.5 – 10.6

En av de konkreta saker föreningen gör för flickfotbollen är att hålla öppna träningar under våren. Först i tur står vårt flicklag som består av flickor födda 2010–2011. Laget håller öppna träningar dit alla villiga är välkomna och pröva på fotboll. Att delta kostar inget och man binder sig inte till något. Laget tränar under ledningen av Kati Lindholm på Flyet öppna träningarna ordnas enligt följande:

• Måndagar och onsdagar kl. 17:30-19:00

o 8.5, 13.5, 15.5, 20.5, 22.5, 27.5, 3.6, 5.6, 10.6

Vid frågor kan ni kontakta Kati Lindholm (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 040 5645059) eller Niklas Busk (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 040 5832407).

Vi önskar alla intresserade hjärtligt välkomna med och pröva på fotboll!