fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • EIF:s B17 juniorer vann första matchen i division 1

EIF:s B17 juniorer vann första matchen i division 1

På söndagen (22.4.) spelade EIF B17 pojkarna sin första match i division 1 för vårsäsongen, hemma på Centrumplan i Ekenäs.
EIF's lag har gått igenom en betydande ändring av spelarmaterial från förra året, med spelare med i truppen från åldersklasserna 04-00, så det är alltså stor variation i spelarnas ålder. Nu hade man fått med sej en stark trupp, trots att några skadade spelare satt på läktarna.

Idag var det TPV från Tammerfors som stod för motståndet, ett lag som vi inte visste så mycket om i förväg.

TPV visade sej vara ett duktigt lag som spelade strukturerad fotboll och försökte bygga upp spelet nerifrån. Första halvleken bjöd också stundvis på riktigt fin och kontrollerad fotboll av båda lagen.

Men det var EIF som öppnade målkontot då Jakob Gottberg i 16e minuten utnyttjade en slarvig bakåtpassning och rullade bollen i främre hörnet. EIF började matchen med att låta motståndarna rulla boll mellan backarna, och en klar höjning av pressen efter en knapp kvart spelat ledde till resultat.

För övrigt var fösta halvleken ganska jämn men EIF hade kanske de bättre lägena att göra flera mål, medan TPV försökte sej ofta på långskott som inte vållade några större problem åt målvakten Albin Wasiljeff.

I den andra halvleken förvaltade EIF väl en hörna vid 48e minuten, då Robin Flink tog emot en knoppning inne i målområdet och sköt bollen i mål med kraft från nära håll.
Detta verkade lite suga musten ur motståndarna, och matchen kändes avgjord.

TPV vankade ändå till mot slutet, och fick också sin kvittering med 74 minuter spelade när ett inlägg kontrollerat spelades in i mål.
Därefter satsade motståndarna hårt på en slutspurt, men några riktigt farliga lägen kom de inte till. Istället var det EIF som hade några bra lägen att avgöra matchen på snabba kontringar.

Slutsiffrorna skrevs ändå 2-1 till hemmalaget, som kändes som ett rättvist resultat med tanken på matchens gång.

"Första matchen i serien kan ofta vara knepig, så det är skönt att inleda med en seger" konstaterar lagets tränare Robert Wahlstedt.

EIF spelade en jämn match och alla gjorde väl ifrån sej. Speciellt startk spelade Hugo Hakosalo och Sami Talsi på mittfältets båda kanter.

Nästa match spelas om en vecka på lördagen mot Pallo-Iirot i Raumo.

Bollförbundets resultatservice
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon