fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Fin framgång för Jakob Metzner i FM i teknik

Fin framgång för Jakob Metzner i FM i teknik

Jakob som är född 2003 och spelar till vardags i EIF’s B17 placerade sig fint i de nationella tekniktävlingarna i Uleåborg 2.12. Jakob tävlade i klassen C14 och knep en andra plats. Grattis Jakob!

För att få delta i FM tekniktävlingarna måste man först kvalificerar sig till dem via distriktets tävlingar. Vinnarna går automatiskt vidare till FM medan de spelare som erhåller guldmärke får deltagarrätt.

Jakob placerade sig på andra plats i distriktets tävlingar för tre veckor sedan. Första plats vanns av FC Honka spelaren Olli Auranen. Vinnartiden var 57,1 sekunder medan Jakobs tid var 59,0 sekunder.

Tävlingen består för C14 pojkarna av sex olika moment; nickar, längdskott, fotbolls”slalom”, passningsvägg, inlägg och skott på mål. Det är den totala tiden som avgör vem som vinner. Alla delmoment utom nickar och längdskott sker på tid. Spelarna försöker även i alla moment samla på sig bonussekunder som man får dra av den totala tiden. Det kräver både snabbhet samt noggrannhet för att få en så bra tid som möjligt.

I FM tävlingarna under lördag (2.12.) placerade sig Jakob på andra plats och vann således silvermedalj. Kampen om första plats stod igen en gång mellan FC Honka spelaren Olli Auranen som även denna gång drog det längre strået. Denna gång blev skillnaden endast 0,8 sekunder. Olli hade en sluttid på 56,7 sekunder medan Jakobs sluttid var 57,5 sekunder. Detta var Jakobs första FM medalj. Förutom medaljen erhåll Jakob ett nytt teknikguldmärke.

Resultat från distriktets tävlingar
Resultat från FM tävlingarna
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon